KAS SELLEGA VÕIS OLLA SEOTUD JOHANNES PAULUS II? Vatikanis elanud Emanuela kadumine 40 aastat tagasi on seni lahenduseta

Inna-Katrin Hein
Copy
Üks viimaseid fotosid Emanuela Orlandist, kes jäi kadunuks 22. juunil 1983. aastal
Üks viimaseid fotosid Emanuela Orlandist, kes jäi kadunuks 22. juunil 1983. aastal Foto: Mario Proto / Giacominofo/SIPA/Scanpix

Juunis möödub 40 aastat 15-aastase itaallanna Emanuela Orlandi kadumisest, kes elas Vatikanis. Rooma prokurör alustas Orlandi kadumise uut uurimist, millele panid alguse Vatikanilt kriminalistidele üle antud dokumendid.

Perega Vatikanis elanud Emanuela Orlandi jäi Roomas kadunuks 22. juunil 1983, kui naasis flööditunnist koju. Enne koju minekut kohtus ta sõpradega Piazza del Catalone'il, väikesel väljakul, mis asub Vatikani müüride lähedal, kirjutab The Guardian.

Vaid paar nädalat pärast seda, kui jalgpalliklubi AS Roma võitis Serie A, tehti Emanuela Orlandist foto, millel ta kannab jalgpallimeeskonna värvides kollast ja punast peavõru, mille oli teinud tema ema. See on üks viimaseid teismelisest tehtud fotosid, enne kui ta jäljetult kadus. See pilt on olnud tema vanema venna Pietro Orlandi lakkamatu tõeotsingukampaania innustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles