«Kuidas tappa koolijuhti?» Endine Lihula gümnaasiumi direktor selgitab, miks otsustas koolist lahkuda (2)

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Siret Kesküla
Siret Kesküla Foto: Christin Mäemets

«Mina taastun kõigest läbielatust juba kuuendat kuud, loodetavasti saab sellega lähiajal ühele poole. Koolijuhina töötamise isu on aga igaveseks läinud,» avaldab Lihula gümnaasiumi endine direktor Siret Kesküla sotsiaalmeedias, miks ta direktori ametist peale nelja aastat lahkus. Vallavanem sõnab, et tegemist on Kesküla isikliku emotsionaalse vaatega asutuse juhina töötamisele.

««Tere, mina olen Siret ja ma olen endine koolijuht...» Nii võiks alustada kogunemist kõikide hiljuti ametist lahkunud direktorite rehabilitatsioonikursusel. Ainuüksi minu tutvusringkonnas on mitmeid sellised koolidirektoreid, kes lähiminevikus ameti maha pannud või seda lähitulevikus tegemas on,» sõnab Siret Kesküla sotsiaalmeedias ja lisab, et see kõik on tekitanud temas soovi kirjutada enda kogemusest endise koolidirektorina.

Kesküla ütleb postituses, et samal ajal kui vabariigis on kaks aastat pead murtud ja tööd tehtud selle nimel, kuidas toetada koolijuhte, on kahjuks siiski tema arvamusel siiani palju näiteid sellest, kuidas noorest koolijuhist lahti saada. «Minu isiklikud kogemused põhinevad ühel koolivõrgureformi «eesrindlikult» läbiviiva valla näitel, mis asub Pärnumaal Lääne-Eesti aladel, ja tahan need välja tuua selleks, sest tean, et mitmed minu koolijuhtidest tuttavad on kogenud täpselt sama,» tunnistab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles