Film peaosas Lisette Pomerantsiga jõuab Ameerika kinodesse: õnnetunne on meeletu!

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Lisette Pomerants
Lisette Pomerants Foto: Sten Semjonov

«Põdrad lõid kõhus sambat! Mõnus tunne on, kui sinu tööd hinnatakse. See annab motivatsiooni jätkata,» räägib näitlejanna Lisette Pomerants, kes pälvis parima naispeaosatäitja rolli eest rahvusvahelise tiitli Eesti filmiga, mis jõuab juba järgmisel kuul Ameerika kinosaalidesse.

Film «Kennedy intsident» peaosas näitlejanna Lisette Pomerantsiga jõuab juunikuus Ameerika kinodesse ja mitmetele VOD-platvormidele. Film tõi naisele tema esimese parima naispeaosatäitja rahvusvahelise tiitli Madridist.

Film räägib sellest, kuidas kaks kõrgklassi neiut satuvad 1939. aasta suvel Eestit külastava noore John F. Kennedy ümber koondunud spionaaživõrku, kust areneb intriige täis armukolmnurk.

Lisette tegelaskuju on keevaline Monika, kes armub noore presidendi sarmi. «Meid ühendab emotsionaalne intensiivsus, ilu hindamine ning armastus lokkide vastu,» räägib Lisette võidurollist.

«Kogu filmiprotsess kulges minu jaoks täies hoos, kust ei puudunud sajaprotsendilist pühendumist, adrenaliini ega põnevust.»

Lisette ei keskendunud võtete ajal auhinna saamisele, vaid suurepärase rolli tegemisele. «Ent tihti suurepärane roll toob suurepärase võidu,» räägib Lisette. «Minu lemmiknäitleja Christian Bale on öelnud, et näitlemine tähendab panna ennast teise inimese kingadesse ja hakata nägema, kui kaugele sa jõuad arusaamaks seda isikut ennast.»

«Näitleja ametiga käivad kaasas ootamatud olukorrad, palju töötunde, pidev seiklus ning enda proovilepanek. Pidev ettevalmistus järgnevaks võttepäevaks, olla täielikult valmistunud nii füüsiliselt kui vaimselt. Meeletu koostöö, oskus olla meeskonna liige. Iga tööpäev nõuab sinult maksimaalset pingutust ja mahuliste tekstide päheõppimist,» kirjeldab Lisette enda kogemust näitlejana. Samuti tuletab ta meelde, kui oluline oskus on leida aega ka puhkamiseks.

Kaadritagune filmivõtetest.
Kaadritagune filmivõtetest. Foto: Erakogu

Noortele näitlejahakatistele ütleb Lisette: eduni viib sihikindlus, pühendumine, mitte alla andmine. «Vahel öeldakse sulle kümme korda ei, aga 11. kord öeldakse juba jah,» kinnitab naine, kelle sõnul on kõige tähtsam iseendasse uskuda.

Lisette enda sõnul võite ei manifesteeri, tema loob ja visualiseerib.

Lisette mitmetahuline karjäär

Lisaks näitlemistööle leiab Lisette viiekuuse pisipoja kõrvalt aega, et oma abikaasa Andreas Pomerantsiga ühist äri pidada. «Loome abikaasaga vääriskividest ehteid, teeme imelist kunsti ning juunikuus läheme taas kord perega juunikuus suurele kivimessile Prantsusmaale.»

Peale kiviäri nõustavad Lisette ja tema abikaasa Andreas inimesi. «Üheskoos tervendame abivajajaid,» räägib Lisette, kelle poole võib pöörduda nii suhteteraapiasse kui ka ärinõustamist puudutavate küsimuste või muredega. 

Kiviäri perepilt. Lisette ja Andreas Pomerants poja Thorreniga.
Kiviäri perepilt. Lisette ja Andreas Pomerants poja Thorreniga. Foto: Sten Semjonov

«Olen meeletult tänulik oma perele ning hoiame oma impeeriumi suguvõsa vara kõrgelt,» sõnab naine. 

Eestis näitlejannana olles tunneb Lisette, et ainus edasiminek on rahvusvahelistesse vetesse. Lähitulevikus on tal soolas üks välismaine projekt Hollandis, millest näitlejanna veel rääkida ei tohi, kuid lubab, et varsti saab teda taas ekraanil näha. «Lisaks sellele on tulemas modellitööd reklaamides,» räägib Lisette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles