KUULA ⟩ Räppar KiROT uuest singlist: inimestele meeldib igasugu asju öelda, eriti eelarvamuste põhjal

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Uuekooli räppar KiROT.
Uuekooli räppar KiROT. Foto: Pressifoto

«Astusin ruumi ma sisse ja ma kuulsin ainult klatši!» Uuekooli räppar KiROT võttis kampa pluuto ja Aropi, et avaldada ühine singel «Astusin sisse», mis viitab kuulujuttudele, mille tõepärasust ei ole kinnitatud, kuid millest inimestele siiski rääkida meeldib. Kuula lugu ja vaata muusikavideot!

Räppar KiROT avaldas pluuto ja Aropiga ühise singli «Astusin sisse», mis oli juba enne ilmumist kuum teema TikTokis, kus vaid nädalaga leidis laulu helilõik kasutust enam kui 200 videos. Sündis loomulik videote kett ja kohalik trend, kus platvormil aktiivsed kasutajad jagasid absurdseid kuulujutte, mida nad iseenda kohta kuulnud on.

KiROT on täheldanud, et iga uue kirjutatud looga kipub ta olema aina ühiskonnakriitilisem. «Inimestele meeldib igasugu asju öelda, eriti eelarvamuste põhjal. Olen isiklikult niisamuti teistesse suhtunud, kuid persooniga näost näkku kohtudes on need eelarvamused alati purunenud. Seega, mida iganes suvalised inimesed kuskil sinu kohta puhuvad – need on arbitraarsed väited. Ülereageerimise asemel ära võta hinge ning kasuta seda kütusena oma järgmise ettevõtmise kallal,» avab KiROT loo tausta.

Samuti paljastab KiROT, et Eesti hiphopimaastiku kõige levinum lause on «Ou, võiks midagi koos proovida». Tihti see teoks ei saa, kuid sel korral said tänu produtsent Karl Killingu utsitamisele ühe laulu nimel kokku just need kolm erakordselt andekat sõnaseppa. «Pluuto energia on selle loo kontekstis äärmiselt värskendav ning Arop sobib enda terava flow'ga sellisele rajale ideaalselt,» lisab KiROT.

Uurides, kas KiROT on ka ise valearvamustega kokku puutunud, toob artist esile muusiku haavatavuse ja rõhutab, et oluline on aastatega tekkiv paks nahk. «Inimesed ei mõista, et enda muusika või muu väljundi avaldamine on äärmiselt haavatav positsioon. Sa lööd enda kaardid avalikkusele lauale ning oled osa Rootsi lauast. Kes tahab, see lihtsalt sööb sind ära. Tähtis on paks nahk, kuid see tekib ajaga ning esimesed aastad on kõige keerulisemad. Selle juures on konstruktiivne kriitika igale artistile ülimalt vajalik, kuid konstruktiivseid kriitikuid on vähe. Olen õppinud laskma tegudel enda eest rääkida,» selgitab räppar.

KiROTi sõnul on järgmise albumi avaldamiseks aeg küps ja «Astusin sisse» on tulevase kauamängiva avapauk. Artist sõnab, et on aastatega muusikuna enda kohta palju õppinud ja heliliselt arenenud. Kui teine album oli rohkem eksperimenteeriv, siis kolmandaga tuleb ta koju ning enda liistude juurde tagasi. Suvel on KiROTil plaan end stuudiosse lukustada ja muusikaga sügavamalt tegeleda. 

«Alates juunikuust lukustan end stuudiosse ning enne sealt välja ei tule, kuni album valmis on. Tegelen muusikaga sügavamalt kui kunagi varem. Ehk nüüd on aeg nii tugevalt pedaalile vajutada, et see enam põranda küljest lahti tulla ei saa. Ühel hetkel peavad su suurimad unistused teoks saama, sest tühipaljas kirg ei põle lõputult,» räägib artist.

KiROTi, pluuto ja Aropi ühine lugu tuleb esmaesitusele 16.-17. juunil toimuval Flex Festil, kus kõik kolm artisti üles astuvad. Rohkem infot leiab ürituse lehelt.

Räpparid Arop, pluuto ja KiROT.
Räpparid Arop, pluuto ja KiROT. Foto: Pressifotod / Elu24 kollaaž

«Lisaks avasinglile «Astusin sisse» tuleb uut muusikat sel suvel loodetavasti veel. Tulevane album on suure tõenäosusega jätk mu debüütalbumile,» räägib KiROT. «Küll aga ütleksin, et see [kolmas album] on võrreldes esimesega teises liigas, sest nüüdseks tunnen, et ma olen artistina «suureks kasvanud». Olen enesekindlam ning tean konkreetselt, mida teha tahan, ilma üle mõtlemata.»

Album tuleb räppari sõnul isiklik, kriitiline ja aus, rääkides maailma asjadest nii, nagu nad on. «See on hiphopialbum, mitte midagi vahepealset, kust leiab sarnaselt mu esimesega nii vanakooli kui ka uuemaid nüansse ühte kompotti segatuna. Kuid see on kõik omanäoline ning arvan, et olen aastate peale oma isikupärase sound'i leidnud.»

«Olen alati üritanud pigem pioneer olla kui jäljendada, seega loodan, et tulevane plaat on miski, mis suudab tulevasi eesti muusikuid inspireerida, sest sisimas on see alati eesmärk olnud,» loodab muusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles