Ulatusliku droonirünnaku ajal Kiievis olnud Taavi Rõivas: öösel kolme paiku oli õhuhäire (1)

Elu24
Copy
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Remo Tõnismäe

Ööl vastu pühapäeva tabas Kiievit seni suurim droonirünnak, kus Venemaa lasi Ukraina pealinna poole 54 kamikadze-drooni. Samal ööl oli Kiievis Taavi Rõivas, kelle sõnul hakkas õhuhäire tööle kella kolme ajal.

«Kiievi ilus suveilm loob petliku rahutunde,» teatas Taavi Rõivas ühismeedias ja jagas kolme pilti Ukraina pealinnast. «Öösel kolme paiku oli õhuhäire ja õhutõrje võttis maha kümmekond Kiievile suunaud raketti.»

Postimees vahendab, et Ukraina tulistas ööl vastu pühapäeva 54 Vene droonist alla 52. Kiievi sõjalise administratsiooni juhi Serhi Papko sõnul oli tegu seni suurima droonirünnakuga Kiievi pihta. Popko lisas, et Venemaa kasutas rünnakuks Iraanis toodetud droone Shahed. Õhurünnakus suri 41-aastane mees ja 35-aastane naine toimetati haiglasse.

«Täna otsustas vaenlane «õnnitleda» Kiievi elanikke Kiievi päeva puhul surmavate droonide abiga. Rünnak toimus mitme lainena ja õhuhäire kestis rohkem kui viis tundi,» lisas Popko. 

Rõivas kiitis ühismeedias Ukraina õhutõrjet: «Müts maha Ukraina õhutõrje ees!» Endine peaminister lisas lootusrikkalt: «Ootan juba seda päeva, kui saaks Kiievisse tulla koos lastega ning näidata neile meie aja kangelasi.»

Kiievis oli Rõivas selleks, et osaleda Ukraina endise peaministri Arseni Jatsenjuki kutsel Kiievi Julgeolekufoorumil. «See oli mulle umbes kümnes kord Ukrainat külastada, aga esimene peale Venemaa rünnaku eskaleerumist mullu 24. veebruaril,» täpsustas Rõivas.

«Ukraina vaprus endast suurema vastasega võitlemisel on midagi sellist, mida on võimatu sõnadesse panna,» lisas Rõivas ühe oma Instagrami postituse lõpetuseks. «Nad võitlevad nii enda kui meie vabaduse eest.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles