Anne Veski oma tähelepanu röövivast taustalauljast: keegi ei teadnud, et ta siukest asja teeb! (1)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Legendaarne Anne Veski esinemine «Hommik Anuga» saates, kus taustalaulja Liis Vilde tähelepanu endale haaras
Legendaarne Anne Veski esinemine «Hommik Anuga» saates, kus taustalaulja Liis Vilde tähelepanu endale haaras Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost/ETV saatest

«Taustalaulja nagu tavalisel moel on liiga igav. Ja teine asi, ma tahan loomulikult, et Anne laulud võtaksid suurema mõõdu,» nentis Anne Veski taustalaulja Liis Vilde, kes laval just ühe loo ajal tähelepanu täielikult endale tõmbab. 

Alles möödunud suvel vahendas Elu24, et Anne Veski taustalaulja Liis Vilde tõmbab esinemistel kogu tähelepanu endale. Üks meeldejääv esinemine, mis netirahvast lõbustas, oli aasta tagasi eetris «Hommik Anuga» saates. 

Anne Veski ja Liis Vilde olid aasta hiljem uue lauluga taas «Hommik Anuga» saates ning jutuks tuli eelmine teleesinemine ja taustalaulja eriline oskus tähelepanu röövida.

«Anne, oled sa nõus, et selle laulu staar ei olnud sina,» sõnas saatejuht Anu Välba rõõmsalt. Lauluks ei muu kui Jason Derulo hiti kaver, mis kannab nime «Veidi veel».

Armastatud lauljatar nõustus. «Ei, Liis, saad aru, keegi ei teadnud, et ta siukest asja teeb! Mina siin seisan, mina ei saa ka aru, mis toimub. Ja siis kui ma pärast vaatasin [...], kõigil olid silmad..., just see ootamatus, millega Liis meid üllatas!» meenutas Anne rõõmsalt.

«Panin üle võlli ja mõtlesin, et eks ole näha, kuidas läheb.» – Liis Vilde, Anne Veski taustalaulja

«Ma tean, et ta käib tantsimas, aga et ta sellise tantsulava ette võtab, las ta ise räägib,» lisas ta naerdes.

Liis, kes on ka Anne pikaajaline sõbranna, meenutas: «Mina pigem mõtlesin seda, et kuna ma pilli taga selle laulu ajal ei seisa, siis ma mõtlesin, et mis ma siis teen? Taustalaulja nagu tavalisel moel on liiga igav. Ja teine asi, ma tahan loomulikult, et Anne laulud võtaksid suurema mõõdu.»

Anne Veski bänd 2020. aastal, pildil Ain Tammesson, Anne Veski ja Liis Vilde.
Anne Veski bänd 2020. aastal, pildil Ain Tammesson, Anne Veski ja Liis Vilde. Foto: Sille Annuk

«Oleks huvitavam ja tekiks mingit kõlapinda,» põhjendas taustalaulja ja täheldas, et proovis etendada laulusõnumit. 

Rahva reaktsioon tuli Liisile, kes teleeetris nähtud tantsu väga spontaanselt tegi, üllatusena. «Panin üle võlli ja mõtlesin, et eks ole näha, kuidas läheb. Ei osanud arvatagi, et see nii suure mastaabi võtab. Pärast nõuti, et ma seda laval ka teen. Ma mõtlesin, et see on üks televõte ja nii ta jääb.»

Saatejuht küsis imestunult, millest täpselt Liis räägib, selgitas Anne lähemalt: «Seda lugu oodatakse! [...] Ja kui ma ütlen publikule, et olge nüüd valmis tantsuõpetuseks, siis võtavad naised ritta ja teevad Liisu tantsu järele. On olnud kordi, kui oleme kolm korda seda lugu («Veidi veel» – toim) teinud, sest naised ei saanud seda selgeks ja nõudsid, et peame seda lugu kordama!»

Anne sõnul oodatakse lugu «Veidi veel» just Liisi pärast. Lauljatar rõhutas, et taustalaulja oskus oli pikalt saladus ja tuli kõigile Anne Veski bändiliikmetele üllatuseks. 

Seda, kas Liis tantsis «Hommik Anuga» saates kõlanud Anne Veski värske loo «Ei päevi halle» ajal, saad vaadata saatest SIIN. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles