FOTOD Kõrghoone kuningaks krooniti viiendat aastat järjest sama mees

Elu24
Copy
Kõrghoone kuninga jooks 2023.
Kõrghoone kuninga jooks 2023. Foto: Päästeamet

«Kõrghoone kuningas on viiendat aastat järjest Kohila komando meeskonnavanem Sander Kaur,» jagab päästeamet ühismeedias.

25. mail toimus juba 24. korda kõrghoone kuninga jooks, kus päästjad jooksevad võidu 20-kilogrammise päästevarustusega kõrghoone tippu ehk 22. korrusele.

Tänavu viiendat korda järjest triumfeerinud Kohila komando meeskonnavanem Sander Kaur tõusis Viru hotelli 22. korrusele ajaga 1 minut ja 53,58 sekundit, purustades rajarekordi ja isikliku margi 0,59 sekundiga.

Teise koha saavutas taas Kristjan Roosvald Mustvee päästekomandost ajaga 2.00,50 ning esikolmiku lõpetas ajaga 2.01,00 seekordki Tõnis Peil Annelinna päästekomandost.

Kiireim naisvõistleja oli sel aastal Anette Peltser sisekaitseakadeemiast ajaga 3.07,85. Teise koha saavutas Birgit Okmees päästeameti kommunikatsiooniosakonnast ajaga 3.10,13 ja kolmanda koha Katrin Lehtpuu siseministeeriumist ajaga 3.20,36.

Võistkondlikus arvestuses tunnistati parimateks Kohila päästekomando meeskond ja sisekaitseakadeemia naiskond.

«Kauri kuningaks kroonimine läheb ajalukku, kuna nii mitu aastat järjest ei ole seni ükski päästja tiitlit suutnud enda käes hoida,» vahendas Raplamaa Sõnumid juba möödunud aastal, kui mees neljandat korda võitis. 

Kaur avaldas, et võistluseks valmistub ta kogu aasta. «Selles on suur osa spetsiaalselt treppidel treenimises, lisaks jõusaal ja lihtsalt jooksmine,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles