Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suur-Sõjamäe põlengu vastutav korrapidaja: ka täna tegeleme sündmuskohal tulepesade otsimisega

Copy
Otse Postimehest Erkki Põld
Otse Postimehest Erkki Põld Foto: Tairo Lutter

«Igal aastal on mõni tööstushoone tulekahju,» ütles Päästeameti vastutav korrapidaja Erkki Põld «Ringvaate» saates, et teist nii suure ulatusega nagu teisipäeva õhtul Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval puhkenud jäätmehoidla põleng talle ei meenu.

Tööstushoonete põlenguid tuleb ikka aastas ikka ette, kuid ei eilse põlengu eest vastutanud Päästeameti korrapidaja Erkki Põld sedavõrd ulatuslikku põlengut ei mäleta. «Aga nii suure ulatuse ja mõjuga, et ka tahmatükid taevast langevad viie kilomeetri kaugusel, sellist sündmust mina küll ei mäleta,» rääkis Põld «Ringvaates». 

«Selliseid tööstushoonete põlenguid juhtub aastas üks-kaks, mõnikord ka kolm. Aga nii suure ulatuse ja mõjuga, et ka tahmatükid taevast langevad viie kilomeetri kaugusel, sellist sündmust mina küll ei mäleta,» sõnas Põld, lisades, et tulekahju tekkepõhjused ei ole veel teada.

Tulekahju Suur-Sõjamäel. Järelkustutustööd.
Tulekahju Suur-Sõjamäel. Järelkustutustööd. Foto: Mihkel Maripuu

Ka praegu käivad Suur-Sõjamäel kustutustööd, kuid need ei ole enam nii ulatuslikud. «Pigem on tulepesade otsimine, konstruktsioonide avamine, aga hetkel on veel vara rääkida tulekahju põhjustest just seetõttu, et kui päästjad saabusid sündmuskohale, siis tulekahju levik oli nii ulatuslik, et polnud võimalik ka öelda täpsemalt, kust tulekahju alguse sai,» selgitas ta.

Suur-Sõjamäe tänaval süttis teisipäeva õhtu hakul ohtlikke aineid käitlev jäätmejaam ja selle ümber veel kaks hoonet. Põlengukohast levis mürgine suits: ümberkaudse piirkonna inimestel paluti uksed ja aknad suletuna hoida ning piirkonnas liikumist vältida.

Tagasi üles