LASTE OTSIMINE COLOMBIAS JÄTKUB ⟩ Nüüd alla kukkunud lennuk sattus õnnetusse ka 2021. aastal

Inna-Katrin Hein
Copy
Colombia kaitsevägi koos põlishõimude liikmetega otsivad Amazonasest 1. mai lennuõnnetuses ellu jäänud ja siis kadunud lapsi
Colombia kaitsevägi koos põlishõimude liikmetega otsivad Amazonasest 1. mai lennuõnnetuses ellu jäänud ja siis kadunud lapsi Foto: Handout / Colombian army / AFP/Scanpix

Colombias on viimasel ajal kõneaineks Amazonase vihmametsas alla kukkunud lennuk ja lennuturvalisus ning ka see, kas õnnetusse sattunud väikelennukit kontrolliti tehniliselt piisavalt.

Ühemootorilise Cessna 206 HK-280 pardal oli seitse inimest, kui see 1. mail õhku tõusis. Päästjad leidsid kolme täiskasvanu surnukeha lennuki juurest, kuid neli last on seni kadunud. Elu kaotasid laste ema, piloot ja hõimujuhist kaaspiloot. Õnnetus tekitas nördimust põlisrahvaste seas, kelle arvates lennuteenuse osutajad ja ametnikud eiravad ohutusreegleid.

Colombias on tavaline, et ühest paigast teise lennatakse väikelennukiga, kuna džunglis on teid vähe või puuduvad need üldse. Mööda jõgesid paadiga sõitmine on aeglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles