KLÕPS Tartu lähistel ilvest kohanud naine: meie vahe oli vaid 10 meetrit ja tema vist viiski mu kassi ära

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu lähistel kohatud ilves.
Tartu lähistel kohatud ilves. Foto: Erakogu

Tartu lähedal elav Liis püüdis pildile ilvese, kes päikesepaistel mõnusalt pikutas ja värvitoonidelt põlluga täiesti ühte sulas. «Kui oma metsas elab metskass, siis tasub väiksemad ja väetimad koduloomad hoida katuse all,» soovitab Liis, kuna arvab, et tema kass langes sügisel just ilvese saagiks.

Liis postitas oma ühismeediakontole fotod ilvesest, keda ta ootamatult kodu lähedal kohtas. «Nüüd on mul alust arvata, kes mu oma kiisu hilissügisel nahka pistis. Kui oma metsas elab metskass, siis tasub väiksemad ja väetimad koduloomad hoida katuse all. Minu ja selle ilvese vahe oli pelgalt 10 meetrit. Oli ikka ülev ja meelepärane kohtumine,» jagab Liis.

Naise sõbrad avaldavad kommentaarides muret, et Liis loomale liiga lähedale ei läheks, kuna ilves on siiski metsloom. «Ära väga ligidale ikka mine,» ütleb Kai. «Tundub nagu näljane, vaata ette,» arvab Ain. «On ikka ilus, uhke ja armas küll,» ütleb Eve.

Alguses tundus, et ta on vigastatud 

Liis elab Tartumaal Vasula järve ääres asuvas Lombi külas. «Alguses arvasin, et rebane on põllu pääle ära koolnud. Lähemale jõudes sain aru, et see on hoopiski ilves. Ma olin talle nii lähedal, imestasin, miks ta ära ei lähe. Pähe tulid igasugused mõtted: äkki on loom vigastatud, sest tema tagakäpad olid nii mõnuga pikaks laotatud. Ma ei saa teda siia ju vigastatult jätta, mõtlesin siis,» räägib Liis Elu24-le.

«Aga üks hetk lendas vares üle ilvese pea väga madalalt ja siis ilves kargas ärksaks ja ma nägin, et pole ta käppadel midagi häda. Siis tegingi 10 meetri kauguselt oma telefoniga selle pildi, kus kõrvad tuttidega püsti tal,» ütleb Liis, kellel tekkis soov looma paitama minna, sest ta oli seal nii armsalt. «Ma ei tahtnud teda häirida ja jalutasin koju tagasi.»

Tartu lähistel kohatud ilves.
Tartu lähistel kohatud ilves. Foto: Erakogu

Ilves ilmselt viiski kassi ära

Eile õhtul kell kolmveerand üheksa nähtud ilves viis Liisi mõtted sellele, et ehk oligi ilves see loom, kelle ohvriks langes tema kass nimega Mašška Kiišu, kes oli pooleldi Briti lühikarvalise kassi tõugu. «Pärast alles hakkasin mõtlema, et tookord hilissügisel kuulsin oma kassi varahommikul puu otsas kräunumas ja pärast oli ta kadunud kui tina tuhka. Ilves ju ronib ka ja on võimeline oma saaki ilmselt ka puu otsas nosima,» leiab Liis, kelle kass veetis palju aega õues.

Mašška Kiišu, kes oli Liisi lemmik.
Mašška Kiišu, kes oli Liisi lemmik. Foto: Erakogu

«Mul on teine kass ka. Ükskord nägin, kuidas too värises šokiseisundis pööningul ja ei julgenud sealt tagasi tuppa tulla. Oli täitsa hirmul ja ma ei saanud aru, mis temaga toimub. Aga nüüd saan kõigest aru. See pusletükk pani pildi kokku,» räägib naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles