NÄDALAPROGNOOS ⟩ Nädal algab impulsiivselt, kuid lõpp võib tuua olulise õppetunni: ees on nii pisaraid kui ka rõõmu

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Nädal möödub noorkuu faasis.
Nädal möödub noorkuu faasis. Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 22. kuni 28. mai 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme nüüd viimaks uues kasvufaasis ning energia hakkab taas üha rohkem väljapoole pöörduma. See on suurepärane aeg taimede istutamiseks, aga ka mistahes loovuse seemnete idanema panekuks. Uued algused on teretulnud!

Sõjaplaneet Marsi energia on sellel nädalal väga tugev - seega tuleb meil kanaldada seda produktiivsesse tegevusse. Kui Marss ei leia väljundit, võib see hakata aga tüli norima ja konflikte kiskuma. Seetõttu tasub konfliktsetes situatsioonides üldiselt ka ettevaatlikum olla ning vältida olukordade eskaleerumist.

Nädalalõpp toob aga pidurduse, blokeeringu, takistuse või mingit sorti õppetunni, mis sunnib oma energiat ja tegevust paremini planeerima. Kokkuvõttes võib öelda, et see nädal tuleb üsna muutlik ja vahelduv - on nii päikest kui ka äikest.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval viibib Päike sekstiilis Marsiga - see on kahe tulise planeedi harmoonilise koostöö aspekt, mis leiab aset korra aastas ning vältab mõned päevad (tugevas mõjus 20. kuni 24. maini). Seis lisab enesekindlust, soovi tegutseda ja aktiivne olla ning isegi veidi võistelda. See on väljakutsuv energia, kuid jääb siiski mõistlikkuse tasandile. 

Asjaolu, et Marss on teinud just opositsiooni Pluutoga ja läheneb täpsele kvadraadile Jupiteriga, lisab olukorrale aga pinget juurde. Praegu võideldakse suuri võitluseid, tajutakse oma vastast ning ollakse valmis rinda pistma. Eriti võivad aktiveeruda konfliktid ja vastuolud, mida seni on õnnestunud pinna all hoida - paljud võivad nüüd tunda, et aitab, ning teha otsustavaid samme. 

Samas on see aeg suurepärane, et olla füüsiliselt aktiivne - teha trenni, matkata, reisida, seigelda jne.

Teisipäeval lähebki täpseks Marsi kvadraat Jupiteriga (mõjuväljas 20. kuni 25. mai). See mõju lisab Marsile tuure juurde ning annab soovi ületada seniseid piire ja piiranguid. Võib tekkida entusiasm tegutseda üle oma võimete. Samas võibki siin saada võimalikuks energiline horisontide laiendamine - minnakse kaugemale kui varem. 

Tuleb mõista, et Jupiter võimendab Marssi ning esitab justkui omalt poolt väljakutse, et Marss (meie motivatsioon, ambitsioon, võitlusvaim) näitaks, mida suudab. Hästi kerge on oma võimeid üle hinnata ning võtta ette rohkem, kui pärast suudetakse päriselt lõpuni täide viia. Aga siin kehtib ka vanasõna «julge hundi rind on rasvane». Jupiter teeb selle hundi tõeliselt rasvaseks.

Nagu näha, on Marsi, Jupiteri ja Pluuto kolmikseis juba ühe plahvatusliku väljundi leidnud: Tallinnas Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval põleb ohtlike jäätmete kogumiskeskus - üle linna paiskub musta tihedat suitsu.

Neljapäevased ​täpsed seisud on Veenus kvadraadis Chironiga (öösel 02.39) ja Marss kvadraadis Kuu Põhjasõlmega (hommikul 06.20), seega võib nende mõju olla tajutav juba kolmpäevaõhtul.

Veenuse-Chironi kontakti ajal avaneb üks valukoht, hingehaav. Kogemata võidakse öelda või teha midagi sellist, mis on lähedasele inimesele eriti valus, kuigi keegi ei soovinud kellelegi haiget teha - nii lihtsalt kukub välja. Selles energias on süda hellem, kuid mõnikord inimesed ka ise võimendavad oma haavatavust, kui valivad ohvrirolli. Aga see on kahtlemata väärtuslik aeg, mil tegelikult on võimalik suhetes sügavamale minna ja oma hinge peensusi teisele avada. Kokkuvõttes võib tulemuseks olla isegi tervenemine.

Samal ajal on Marss ristis kuusõlmedega ehk n-ö saatuse teeristil. See tähendab, et praegu on hästi oluline, kuidas inimesed valivad käituda ja reageerida ning mida nad initsieerivad. Paljud seisavad silmitsi mingi konkreetse käitumismustriga, mis on neile varasemalt probleeme põhjustanud ning nüüd on nende ees valik: kas teha nii nagu alati ning jõuda tagasi taas samasse punkti või toimida seekord teistmoodi?

Mis on see uus tee? Tuleks justkui valida suurem stabiilsus ning oma põhiväärtustele kindlaks jäämine. Ehk siis, näiteks kui väärtustad rahu, siis ei lähe ise hirmu mõjul või kontrolli saavutamise nimel võitlema. Tundub, et eriti oluline on emotsioonidel ega teiste arvamusel või mõjutusel end mitte kõigutada lasta ning leidagi tuge oma väärtustest ja sisemisest kindlusest (Kuu Põhjasõlm, meie kõige toetavam suund, on endiselt Sõnnis). 

Reedel on Veenus sekstiilis Uraaniga, tuues kaasa omajagu kergendust, värskust ja isegi põnevust. Paistab, et südamehaavadest on mõneks ajaks taas üle saadud! Suhted üldiselt paranevad ning pinged vähenevad. Kindlasti tasuks siin olla sotsiaalne, sest muidu on oht head võimalused maha magada. See aspekt nõuab, et võimalusi märgataks ja neist haarataks. 

Samas, kuna praktiliselt terve päeva on Kuu tühikäigul, ei ole uued algused väga soodsad ning sündivad ideed ei pruugi kanda vilja. Ausalt öeldes sobib see aeg kõige paremini lõõgastumiseks, võimalusel sõprade või kallima seltsis, ilma igasuguste ootusteta iseendale ja teistele. Hea on lihtsalt hetkes olla.

Laupäeval liigub Jupiter ühendusse Kuu Põhjasõlmega (mõjuväljas 24. kuni 30. mai) - sellel seisul võib olla kaks palet. Sisuliselt on see seotud kõige rohkem meie looduslike, materiaalsete ressursside ja eriti ka rahaga. Sel ajal võib tulla väga oluline sõnum või vihje, kuidas oma suhet ressurssidega parandada ning mis suunas tuleks edasi liikuda. Need, kes elavad tõeliselt oma individuaalse südame ja hinge järgi, saavad sellest seisust pigem toetust.

Ent maailmas võib tulla raskeid uudiseid ka suurte majanduslike probleemide, kriiside kohta. Peab ütlema, et karmim on see seis neile, kes on elanud viimased poolteist aastat Kuu Lõunasõlme energias, mis on viibinud Skorpionis. Ehk siis, kes on läinud kaasa hirmustsenaariumitega ning erinevate narratiividega, mis on teinud inimese nõrgaks ja süsteemist sõltuvaks. 

Täpselt sama seis leidis viimast korda aset 1929. aastal, mil toimus nn suur depressioon, ülemaailmne majanduskriis. Kas oleme jälle samas kohas? Kindlasti mitte päris, kuna paljud muud seisud on praegu erinevad. Ajalugu ei kordu, sest iga kord oleme taas uuel spiraalikeerul, taustsüsteem on muutunud. Kuid tõepoolest see viitab, et vajalikud ressursid on väga paljudele raskemini kättesaadavad ning see võib olla tõsine probleem. 

Pühapäeval jõuab Päike kvadraati Saturniga ning see võib olla otseselt halb uudis. Saabub mingi takistus või piirang, mis ei lase niimoodi edasi liikuda, nagu sooviks. Siin võib kerkida esile väljakutse või õppetund, mis nõuab meilt suuremat küpsust ja kannatlikkust. Võibolla tuleb oma tegevuskavas midagi muuta.

See on ka n-ö reaalsuskontroll, mil tuleb mingisuguste karmide faktidega silmitsi seista, millest seni ehk püüdsime mööda hiilida. Saturn seab eneseväljendusele konkreetsed piirid. Kõige targem ongi võtta seda vajaliku õppetunnina ning püüda anda endast parim, et takistus ületada. Kui see nõuab suurt tööd ja vaeva, siis hetkel tulebki teha tööd ja näha vaeva. 

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval 12.11–17.35

Reedest 09.38 – laupäevani 06.05

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles