Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

EI PÜÜDNUDKI KALA? Vaata, mida õngitsesid kaks noormeest Elva jõest

Copy
Noormehed Elva jõe ääres.
Noormehed Elva jõe ääres. Foto: Triin Roos, Elu24

Laupäeva õhtul jäid Elva-Peedu kergliiklusteel asuvast sillast möödujatele silma kaks noormeest, kes innukalt midagi jõest püüdsid. «Meie tegevuse mõte on jõge puhastada,» ütles Elvas elav noormees Priit. 

Elva-Peedu kergliiklusteel asuval sillal võis laupäeva õhtul näha huviäratavat vaatepilti. Kui kaugemalt vaadates tundus, et sillal olevad noormehed püüavad kala, sai sillale lähemale jõudes selgus, et kalapüügiga noormehed siiski ei tegele. Küll aga tegelevad nad millegi muu õngitsemisega jõest.

«Metalli püüame,» ütles 16-aastane Priit, kes laupäeval tegutses sillal oma ettevõtmisega juba teist päeva. Talle oli seltsiks ja abiks 18-aastane sõber Tõnu. Nii mõnigi möödakäija jäi silla peal seisma, et uudistada, mida poisid jõe põhjast kätte saavad. 

Käru ja redel

Idee õngitseda jõest magneti abil välja metalli sai Priit ühest videost. «Mõte on puhastada jõge. Viime vanametalli need asjad,» avaldab noormees. «Suurim asi, mille oleme jõe põhjast kätte saanud, on redel. Selle saab ehk puhastada ja seda ise kasutada. Reedel oli suurimaks saagiks üks vana käru,» räägib ta. 

Jõest magnetiga väljatõmmatud redel.
Jõest magnetiga väljatõmmatud redel. Foto: Triin Roos, Elu24

Mis asju veel noormehed on jõe põhjast kätte saanud? «Taskunoa leidsime, vedrusid on palju ja raudtee juppe samuti – raudtee kinnitusi ja polte,» ütleb Priit.

Jõest väljatõmmatud kraam.
Jõest väljatõmmatud kraam. Foto: Triin Roos, Elu24

Metallist asjade kättesaamiseks jõest kasutavad noormehed magnetit, mis on pandud pika köie otsa. «Sellel magnetil on 600 kg tõmbejõud ja 360 kraadi ehk ümberringi võtab kinni. Magneti tellisin välismaalt,» avaldab Priit, kes on Luua metsanduskooli õpilane. «Magnet maksis 147 eurot.» 

Magnet, mida poisid kasutavad.
Magnet, mida poisid kasutavad. Foto: Triin Roos, Elu24

Poistel on plaanis ka edaspidi õngitsemisega jätkata. 

Tagasi üles