VIDEO Koerale peksa andnud mehelt võeti loom jõuga ära. «Vaja läks kümne politseiniku abi» (4)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Peremehe käe läbi kannatada saanud koer.
Peremehe käe läbi kannatada saanud koer. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Lasnamäe kortermajas leidis reedel aset kõva madin, kui koeraomanik Roman Burmeister keeldus loovutamast oma koera Põllumajandus- ja Toiduameti ametnikule. Koer tuli mehelt ära võtta, kuna mees andis koerale jõhkralt peksa. 

Reede õhtul eetris olnud Reporter kajastas sündmust, mis leidis aset ühes Lasnamäe kortermajas, kus koeraomanik peksis läbi Jack Russelli tõugu koera. Koer sai peksa, kuna astus värvi sisse.

Kaamerasalvestiselt on näha, kuidas mees võtab väiksel koeral turjast kinni ja viskab teda vastu klaasust ning seejärel peksab looma. Intsidenti nägi pealt laps, kes sai juhtunust šoki. 

Loomakaitse Liit reageeris koheselt ning kutsus kohale Põllumajandus- ja Toiduameti ametniku, kes otsustas omanikult looma ära võtta.  

Roman Burmeister küll tunnistas väärtegu, kuid ei mõistnud, miks peab koera ära viima ja oli sellele igati vastu. Koera kättesaamine omanikult võttis aega kaks ja pool tundi ning kuna läbirääkimised mehega tulemust ei andnud, tuli kasutada jõudu. Politseiautosid tuli maja ette aina juurde ning lõpuks läks vaja kümne politseiniku abi, et koer kätte saada.

Põllumajandus- ja Toiduameti Põhja regiooni juhtivspetsialist Harles Kaup ütles, et praegu on nad seisukohal, et koera ei saa sellisel viisil käituvale omanikule jätta. Selliste inimeste juures pole koeral turvaline elada. 

Loomakliinikus selgus, et koeral oli viiekordne maksanäitajate tõus, mis tavaliselt kaasneb traumaga. Lisaks lonkas koer tagumist jalga ning tema istumine oli valulik.

Praegu on koer hoiukodus, kus ta saab valuvaigisteid ning palju hoolimist. 

«Julmad teod ei tohi jääda karistamata!» ütleb Eestimaa Loomakaitse Liit oma ühismeediakontol. «Alati tuleb sekkuda, kui näete looma julma kohtlemist. Alati saate kutsuda politsei või helistada 51946146 ja kirjutada info@loomakaitse.eu» 

Vaata videost, mis täpsemalt toimus.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles