ANNA OMA PANUS Kas sinu hääl aitab päästa Metsküla algkooli sulgemisest?

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Metsküla kooli õpilased oma kooli ees.
Metsküla kooli õpilased oma kooli ees. Foto: Erakogu

Lääneranna vallas asuva Metsküla algkooli soovib vald sulgeda, kuigi kogukond sellele tugevalt vastu seisab. «Koolil läheb hästi, lapsi tuleb järjest juurde, vanemad on rahul,» ütleb Metsküla algkooli õpetaja Astrid Nikkel. Kool kandideerib ka aasta kooliks rahvahääletusel «Kes on aasta kool 2023?» «Kui inimesed meie poolt hääletavad, ehk jääb kool siis avatuks,» leiab õpetaja.    

Läänemaal asuv Metsküla algkool on väike idülliline kool, kus õpib 21 õpilast. 

Tänavu märtsis langetas Lääneranna vallavolikogu otsuse sulgeda Metsküla algkool tulevast õppeaastast. Koolirahvas ei mõista, miks soovib vald kooli kinni panna. On peresid, kes kolivad valda just seepärast, et lapsed saaksid käia väikses, armsas ja sõbralikus Metsküla koolis, kus õpetajatel on aega tegeleda iga lapsega ning kus elu toimub looduse rütmis.

«See on väga keeruline olukord. Koolil läheb hästi, lapsi tuleb järjest juurde, vanemad on rahul, õpetajad on olemas. Ka koolimaja ja õpikeskkond on head. Poleks nagu mingit põhjust kinni panna,» ütleb Astrid Nikkel, kes töötab Metsküla algkoolis õpetajana. 

Kool on valla otsuse vaidlustanud halduskohtus ja ühtlasi taotleb esialgset õiguskaitset, mis tähendab volikogu otsuse peatamist kuni kohtu lõpliku seisukohani.

Metsküla algkool saavutas 2022. aasta kevadel aasta kooli konkursil II koha. «Me kandideerisime sel aastal taas aasta kooliks ja seda vaid sel põhjusel, et vald otsustas meie kooli sulgeda. Saime kümne finalisti sekka ja nüüd saab kooli poolt oma hääle anda novaator.err.ee lehel,» ütleb Nikkel.

Metsküla kooli direktor Pille Kaisel tõdeb kurvalt, et valla poolt vaadatuna pole mingit lootust, et kooli sulgemise mõttest loobutaks. «Nad muudkui raiuvad oma ja keegi mõistuse häält kuulda ei võta. Praegu loodame kohtule,» ütleb Kaisel. 

Elu24 pöördus kommentaari saamiseks Lääneranna valla poole, kuid artikli avaldamise hetkeks veel vastust saanud ei ole. 

Oma hääle Metsküla algkoolile saad anda SIIN. Hääletada saab kuni 19. mai keskpäevani.

Vaata Metsküla kooli tutvustavat videot: 

Aasta kool kuulutatakse välja 2. juunil ETV otsesaates «Terevisioon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles