ISA JÄLGEDES Alika taustalauljana astus Eurovisioonil üles Lauri Pihlapi tütar: ütlesin, et see kõik on hetkega läbi ja siis on jälle reaalsus

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Lauri Pihlapi uue LP esitluskontsert lokaalis Kivi Paber Käärid. Lauri Pihlap`i 13-aastane tütar Sofia-Liisi
Lauri Pihlapi uue LP esitluskontsert lokaalis Kivi Paber Käärid. Lauri Pihlap`i 13-aastane tütar Sofia-Liisi Foto: Tiit Mõtus

Tänavu Eestit Eurovisioonil esindanud Alika Milova üheks taustalauljaks oli muusik Lauri Pihlapi tütar Sofia-Liis Liiv. «Tütar teeb suuri tegusid ja olen uhke,» nentis Lauri. Milliseid soovitusi ta aga tütrele enne Eurovisiooni andis? 

2013. aastal astus Eurovisiooni lavale Birgit Õigemeelele toona tausta laulnud Lauri Pihlap. Nüüd, kümme aastat hiljem, seisis eurolaval tema tütar Sofia-Liis Liiv.

«See on eluring,» möönis Lauri, tundes tütre üle uhkust.

«Ma tean, et Eurovisioon on lahe kogemus, mida kogeda, ning täpselt seda ma Sofile ka ütlesin,» nentis mitmel korral Eurovisioonil käinud Lauri. Nimelt esines ta 22 aastat tagasi taustalauljana ka Eurovisiooni võitnud Tanel Padari ja Dave Bentoniga.

Birgit Õigemeel koos taustalauljate Lauri Pihlapi (vasakult), Kaido Põldma ja Raimondo Laikrega Eurovisiooni avaüritusel punasel vaibal. 
Birgit Õigemeel koos taustalauljate Lauri Pihlapi (vasakult), Kaido Põldma ja Raimondo Laikrega Eurovisiooni avaüritusel punasel vaibal. Foto: Mihkel Maripuu

Isa kingades astub Lauri Pihlapi tütar Sofia-Liis Liiv, kes oli tänavu Eestit Eurovisioonil esindanud Alika Milova taustalaulja.

Milliseid soovitusi Lauri 21-aastasele Sofia-Liisile jagas? «Naudi täiel rinnal, suhtle, hoia silmad ja kõrvad lahti ning n-ö salvesta oma ajju kõik,» loetles ta. «Mingil momendil on kõik hetkega läbi ja siis on back to reality (tagasi reaalsusesse – toimetus),» selgitas Lauri. «Tütar teeb suuri tegusid ja olen uhke.»

Möödunud aastas juunis, kui Sofia-Liis Liiv tähistas enda 21. sünnipäeva, jagas Lauri Instagramis tütrega tehtud pilte ja videoid.

Elu24 kirjutas 2015. aasta artiklis, et Sofia-Liis oli küll nooremana harrastanud omaette klaverit, kuid kui tuli aeg muusikakooli minna, põrutas tüdruk, et ei taha klaverit. Viiulit hoopis. «Äge agressiivsus,» kiitis Lauri toona. «Kui teeb, siis teeb. Ja mina olen seda väikest inimest niimoodi õppinud mõistma, et me ei vaidle. Vaidluse võidaks tõenäoliselt tema. Sellepärast ma ei julge isegi küsida, mis ta minu lugudest arvab. See oleks surmav ja purustav kriitika, mis sealt tuleks. Parem ma ei küsigi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles