HOOR, NÕID, KETSER, KURAT Madonna skandaalsete seksifotode reprod pannakse oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Madonna esinemas 3. detsembril 1990 USAs Philadelphias, kandes moelooja Jean Paul Gaultier' loodud kuulsaks saanud korsetti
Madonna esinemas 3. detsembril 1990 USAs Philadelphias, kandes moelooja Jean Paul Gaultier' loodud kuulsaks saanud korsetti Foto: AP Photo/Sean Kardon, file/Scanpix

USA lauljanna Madonna 1992. aasta ülipopulaarse raamatu «Sex» («Seks») fotode reprosid saab esimest korda osta sel sügisel Christie’se oksjonimaja New Yorgi oksjonil. See on osa käimasolevatest projektidest, millega tähistatakse vastuolulise raamatu 30. aastapäeva.

Oktoobris jõuab erilisel oksjonil müüki üle 40 trükise, mis esimest korda avaldati raamatus «Sex». Christie’se asejuhi ja rahvusvahelise fotode osakonna juhi Darius Himesi sõnul on igal reprol Madonna ja fotod teinud moefotograafi Steven Meiseli allkiri. Osa tulust läheb Madonna 2006. aastal asutatud mittetulundusühingule Raising Malawi, et toetada Kagu-Aafrika riigi orbusid ja kannatavaid lapsi, teatab cnn.com. 

«Kolmkümmend aastat hiljem on «Sex» ikka vastuoluline, kuid seda peetakse endiselt väga keha- ja sekspositiivseks raamatuks,» ütles Himes. «See oli ühtaegu šokeeriv ja õõvastav ning näitas 1990. aastate alguse Madonna tulikuuma energiat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles