INTERVJUU Tõsielusaates kaaslast otsiv Atko-Paap: maja on olemas ja nüüd on aeg perele mõelda

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Atko-Paap
Atko-Paap Foto: Erakogu

Selle suve romantilisima tõsielusaate «Sellest saab meie suvi» osaleja Atko-Paap ütleb, et kass ja koer pakuvad talle pikkadel õhtutel küll seltsi, kuid loodussõbrast talumees tahaks siiski leida kaaslast, kellega kogu looduse harmooniat üheskoos nautida. «Naine võiks olla koduhoidja, armastada loodust, loomi ja maal elamist. Tal võivad olla ka lapsed, võtan need kogu südamega vastu,» ütleb mees.

Atko-Paap Kärvet on 40-aastane mees Kõera külast Läänemaalt. Igapäevast leiba teenib ta vanu maju renoveerides. Ehkki Atko ongi Läänemaalt pärit ning seal on ta isatalu, ostis ta viis aastat tagasi isatalust mõne kilomeetri kaugusele Matsalu looduskaitsealale Kõera külla oma talu, mis asub merest mõnesaja meetri kaugusel. Igapäevaselt vanade maamajade renoveerimisega leiba teeniv mees hakkaski üles ehitama päris oma kodu.

Mehe hoolt vajavad 11 lihaveist, kes Matsalu rahvuspargi randa puhtaks söövad. Lisaks on Atkol ka kass ja koer, kes pakuvad pikkadel õhtutel küll seltsi, kuid nad ei räägi vastu. Mees tahaks leida kaaslase, kellega kogu looduse harmooniat üheskoos nautida.

Milline näeb välja sinu igapäev? Mis töid sa teed? Mis on su hobid?

Olen talunik, kes peab hobikorras lihaveiseid ning taastan maamaja. Igapäevast ehitamist ja parandamist jagub küllaga. Ametilt olengi maamajade taastaja ja ehitaja.

Kellega sa end ümbritsed? Lisaks veistele on sul kass ja koer, kas oled suur loomaarmastaja? Milline sa iseloomu poolest oled?

Mind ümbritsevad perekond ja sõbrad. Olen kasvanud Matsalus mere ääres. Et siis mind on alati ümbritsenud meri, linnuparved ja imekaunis loodus. Loomult olen lõputu leiutaja ja nokitseja. Mulle meeldib ise oma kätega midagi ehitada. Kergem oleks poest valmis asi osta, aga mulle meeldib ise teha.

Atko-Paap on kuldsete kätega mees ning tõdeb, et ehkki lihtsam oleks vahel poest mingeid asju osta, meeldib talle ise meisterdada.
Atko-Paap on kuldsete kätega mees ning tõdeb, et ehkki lihtsam oleks vahel poest mingeid asju osta, meeldib talle ise meisterdada. Foto: Erakogu

Milline kaaslane sa ise oled? Mis on sinu armastuse keeled? Mis on su nõrkused? Mis on su parimad omadused?

Ma olen hooliv, kui armastan siis armastan kogu südamest. Olen mehelik mees. Mulle meeldivad lapsed. Olen romantik – armastan loodust, küünlavalgust, lõkkeõhtuid ja talvel ahju ees mõnelemist. Ei salli võimuvõitlust ja seljataga ussitamist.

Mis sa arvad, miks sa siiani abiellunud ei ole ega lapsi saanud ei ole? Kui väga sa pere luua soovid? Milline isa sa oleksid?

Olen siiani keskendunud kodu loomisele. Nüüd, kus maja on olemas, on aeg perele mõelda. Ühele jääb maja suureks. Hetkel ongi maja renoveerimine just selles järgus, kus võiks perenaisega koos edasi arendada. Ja oleks tore ka lapsi õues askeldamas näha.

Millist naist sa enda kõrvale sooviksid? Millised iseloomuomadused tal olema peaksid?

Minu jaoks on ausus ja lugupidamine väga tähtsad. Naine võiks olla koduhoidja, armastada loodust, loomi ja maal elamist. Naisel võivad olla ka lapsed, võtan need kogu südamega vastu.

Mida sa oma tulevaselt naiselt ootad? Et ta sinuga koos veiste eest hoolitsema hakkaks ja heina teeks? Või laseksid sa naisel laste eest hoolitseda ja tema kanda oleks kodutööd?

Elame 21. sajandil ja iga naine teab ise mida ta teha tahab. Mina austan tema otsust ja ei sunni kedagi. Tore, kui me koos majapidamises hakkama saame. Kõige tähtsam on, et kõik oleksid rahul ja naudiksid oma tegemisi.

Kuidas sa enda tulevikku ette kujutad?

Leian endale kalli naise, kasvatame koos lapsi. Olgu need kasvõi naise omad. Mina renoveerin maja, naine on kõrval toetamas. Koos teeme endale ühe ägeda elamise ja olemise.

Kui sa tahad Atkoga tuttavaks saada, siis mine Kanal 2 veebilehele kanal2.ee/meiesuvi ja jäta sinna oma kontaktandmed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles