Eurovisiooni fännid süüdistavad võistlust võltsimises, sest Rootsi võit langeb kokku ABBA võidu 50. aastapäevaga (1)

Chrislin Metsanurm
Copy
Loreen võitis eelmine kord Eurovisiooni 2012. aastal lauluga «Euphoria»
Loreen võitis eelmine kord Eurovisiooni 2012. aastal lauluga «Euphoria» Foto: EBU / CORINNE CUMMING / TT NEWS AGENCY / Scanpix

Andunud Eurovisiooni fännid väidavad, et korraldajad korraldasid Loreeni võidu nii, et järgmisel aastal võõrustaks lauluvõistlust Rootsi, mis langeks kokku ka ABBA võidu 50. aastapäevaga. 

Eile õhtul võistlesid kõik 26 riiki ihaldatud klaasmikrofonikarika kättesaamise nimel, kuid võidu viis koju Rootsi. 

Loreen võitis eelmine kord Eurovisiooni 2012. aastal lauluga «Euphoria» ja 2023. aasta võistlusel sai temast teine inimene, kes on kunagi võitnud kaks korda. Lisaks on ta esimene naine, kes on Eurovisiooni kahel korral võitnud. Kuid mitte kõik ei olnud ühel meelel, et Rootsi väärib esikohta, ja spekuleerisid, et võistluse tulemused on võltsitud. 

Fännid säutsusid Twitteris: «Eurovisiooni tootjad kaalusid võimalusi, kuidas Rootsi saaks võita, et see langeks kokku ka ABBA võidu 50. aastapäevaga.»

Ka teised nõustusid, et Rootsi võit tundub neile kuidagi liiga juhuslik. «Ma ei ole vandenõuteoreetik, kuid idee on väga geniaalne,» märgib üks fänn. Ta lisab: «Nad tahtsid, et Rootsi võidaks! Sest ABBA tähistab järgmisel aastal 50. Eurovisiooni aastapäeva.»

Rootsi ansambel ABBA osales 1974. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel looga «Waterloo». 2024. aastal möödub täpselt 50 aastat nende otsustavast võidust ning paljud ootavad nende esinemist järgmise aasta Eurovisioonil. 

Laupäeva õhtul võitis Loreen 583 punktiga, talle järgnes napilt Soome. Ukraina kogus muljet avaldavad 243 punkti, tänu publikuhääletusele tõusid nad edetabelis hüppeliselt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles