Värske Eurovisiooni võitja Loreen: see kogemus oli emalikum ja pingevabam

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Loreen Eurovisiooni võidukarikaga
Loreen Eurovisiooni võidukarikaga Foto: ebu

«Kõik tundub sürreaalne. Olen tõsiselt rabatud. See on nii ilus. Üks tunne, mis mu keha on üle võetud, on lihtsalt tänulikkus,» sõnab värske Eurovisiooni võitja Loreen võistlusjärgsel pressikonverentsil.

Loreen võitis viimati Eurovisiooni 2012. aastal oma lauluga «Euphoria» ja 2023. aasta võistlusel sai temast teine inimene, kes on kunagi võitnud kaks korda. Lisaks on ta esimene naine, kes on Eurovisiooni kahel korral võitnud.

Küsimusele, kuidas 2023. aasta võistlus tundub võrreldes tema 2023. aasta kogemusega, vastas ta: «2012. aastal oli kõik minu jaoks uus. Seekord on see nagu pere juurde tagasitulek. Praeguseks tunneme üksteist. See kogemus oli emalikum ja pingevabam.»

«Tunnen uhkust. Laulul on teatud väärtused. See puudutab lootust, enesearmastust, jõudu. See resoneerub inimestega,» sõnas ta veel. Ka Loreeni loo kaasautorid ühinesid pressikonverentsiga ja selgitasid, et kui nad «Tattoo» kirjutasid, teadsid nad, et see võib olla Eurovisiooni võidulaul.

Loreen hetkel, kui Rootsi Eurovisiooni võitjaks kuulutati.
Loreen hetkel, kui Rootsi Eurovisiooni võitjaks kuulutati. Foto: EBU

Küsimusele, mis on Eurovisiooni võitmise saladus, vastas ta: «Ma arvan, et iga edu võti on autentsus. Ja selleks, et olla autentne, peate iseennast tundma.»

Spekuleeriti ka selle üle, kas Loreen võiks võtta ka kolmanda võidu. Ta ei kinnitanud ega eitanud kolmanda Eurovisiooni võidu saavutamist, kuid lubas, et muusikat ja tuure tuleb rohkem. «Olen seda tüüpi inimene, kes järgib rõõmu ja õnne. Sealt sa mind leiad.»

Rootsi võõrustab Eurovisiooni 2024. aastal ning tol aastal möödub täpselt 50 aastat ajast, mil ABBA viis koju Eurovisiooni karika. Loreen naljatas pressikonverentsil delegatsiooni juhiga, et kindlasti peaks võistlus leidma aset just Stockholmis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles