Soome eurolaulu võidu puhul oleks killuke tulemust läinud eestlanna tasku (2)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Soome saatis Eurovisioonile rütmika «Cha Cha Cha».
Soome saatis Eurovisioonile rütmika «Cha Cha Cha». Foto: AP/Scanpix

Kui Soome oleks tänavuse Eurovisiooni võitnud, oleks killuke lauluvõistluse karikast läinud ka justkui meie tasku. Seda tänu Eesti päritolu tantsijale, tantsuõpetajale ja koreograafile Katrile!

Eesti põhjanaabrid valisid tänavu end esindama silmapaistva räppari Käärijä. Energilise euroloo «Cha Cha Cha» ajal on Käärijäl laval toeks kaks tantsupaari, kes Ladina-Ameerika rütmides ja roosades kostüümides publikule visuaalse kingituse pakuvad. 

Tantsijate seas on ka Katri Mäkinen. Soome tantsijal Katril, kes on kaasa löönud ka kohalikus «Tantsud tähtedega» telesaates, on aga Eesti juured!

Lisaks tantsimisele on Katri ka tantsuõpetaja ja koreograaf, vahendab hs.fi. Katri rääkis põhjanaabri meediaväljaandele, et Soome eurolaulu projekt tuli ootamatult. «Pane need päevad kalendrisse, midagi väga head on tulemas,» olevat koreograaf Reija Wäre möödunud aastal Katrile öelnud. 

«Reija tahtis mind kaasata, kuna ma olen tšatša ekspert. See oli minu jaoks suur au. Selles etteastes lõin kaasa ka abikoreograafina,» avaldas Katri. 

«Kui ma kuulsin, milleks see on, olin algusest peale elevil. On suurepärane, et minu oma tantsu nii suurel areenil näidatakse. Kuigi vahel, ausalt, on olnud veidi piinarikas mõelda, kuidas me nii kiire tantsuga hakkama saame.»

Eesti päritolu tantsijanna sõnul on «Cha Cha Cha» eurolaulu ajal nähtav laul palju kiirem kui tavaline, tantsuvõistlustel nähtav Ladina-Ameerika tants. 

«Etteaste kokku panemine on tuginenud eksperimenteerimisel. Alustades sellest, kuidas hästi tantsida ajal, mil sul on pael ümber kaela.»

Katri sõnul oli tema roll eurolaulu lavasõu loomisel eelkõige tuntud Ladina-tantsu elementide esile toomine. 

Soome tuli Eurovisioonil teiseks ja kaotas favoriidile Rootsile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles