VIDEO 7-aastane imelaps õmbleb rõivaid, mida ostavad isegi staarid: olin eelmises elus Gucci

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
7-aastane moedisaini imelaps Max Alexander.
7-aastane moedisaini imelaps Max Alexander. Foto: Sherri Alexander / SWNS, Scanpix

7-aastane Max Alexander alustas kleitide disainimise ja õmblemisega juba 4-aastaselt. Praegu müüb ta oma rõivaloomingut juba rahvusvaheliselt. Väikemees tunneb, et tal on Itaalia moeajaloo ikooni Gucciga eriline seos. Sellest, kuidas omapärane kirg alguse sai, räägib poisi ema. 

Kui enamik esimese klassi lapsi ei tea moeloojast Guccist mitte midagi, siis 7-aastane Max Alexander on hoolimata oma noorest east juba väga moeteadlik. Ja mitte ainult, ta lausa disainib ise kleite ning usub, et tal on Gucciga tugev ühendus. 

Max on rõivameisterdamise imelaps, kes hakkas rõivaid disainima ja looma juba 4-aastaselt. Väljaandele People tunnistas ta, et oli eelmises elus Gucci. «Olin küll jah,» ütleb ta enesekindlalt. 

Max on oma loominguga nii silmapaistev, et talle avaldavad toetust ka kuulsused ning tema tehtud asju tellitakse üle kogu maailma. Maxi ema Sherri Madison ütleb, et alguses ei hakanud talle poisi disainioskused silma, kuid 4-aastaselt ütles poiss ise, et tal on huvi kleitide tegemise vastu. Siis märkas ka ema tema annet. «Mina ei märganud, ta ise ütles meile. Sõime karantiini ajal õhtust ja siis ta lihtsalt teatas, et tal on vaja mannekeeni,» meenutab ema ja lisab: «Ta oli seejuures väga tõsine, see polnud nali. Küsisin temalt, et millest ta räägib, sest ma polnud märganud, et ta huvituks moest.» Seepeale vastas Max, et huvi pole ta välja näidanud vaid seetõttu, et tal puudub mannekeen. «Kui toote mulle mannekeeni, näitan teile, et ma olen õmbleja,» ütles Max kindlalt. 

Ema tegigi talle pappkastist esimese mannekeeni. «Siis ta lihtsalt alustas kleitide tegemisega ja see oli hullumeelne. Läksin jooksuga abikaasale teatama. Ütlesin, et tule kohe kontorist ära. Sa lihtsalt pead nägema, mida Max teeb,» räägib ema lisades, et huvi moe vastu on neil siiski ka geenides. «Maxi vanavanemad töötasid Montrealis moeäris. Minu vanavanemad ja mu ema olid õmblejad. Max aga ei teadnud seda.»

Max soovis väga õmblema õppida ja kuigi ema arvas alguses, et 4-aastasena on ta selleks veel liiga noor, otsis ta õmblusmasina välja ja üles: «Ära puutu mitte midagi. Lihtsalt jälgi mind.» Paari nädala pärast oli poiss valmis ise masinat katsetama. Ta õmbles väga kiiresti ja et oskusi lihvida, pani ema ta kohalikus õmbluspoes toimuvasse õmblustundi, kus ta õppis veelgi rohkem.  

Kui tihtipeale muutuvad laste huvid selles vanuses üsna kiiresti, on Max endiselt pühendunud ühele ja samale asjale. «Oma stuudios on tal väga lõbus. See on tema jaoks õnnepaik ja vahepeal ta lihtsalt mängib materjaliga,» avaldab ema.  

«Tema tõeline soov on see, et inimesed end ilusana tunneksid.» 

«Max soovib, et naised saaksid ennast ilusana tunda. Tal pole mingit huvi endal neid kleite kanda ja meeste rõivaid ta ei tee. Maxi looming on mõeldud naistele igas suuruses,» räägib poisi ema.

Paari aastaga on Max teinud rohkem kui sada disaini ja müünud kleite rahvusvahelisel turul. Samuti on toimunud mitmeid tema moešõusid. Ta on isegi USA näitlejannale Sharon Stone`ile jope kujundanud.  

Poiss unistab suurelt. «Ta tahab saada Gucci moemaja juhiks või luua omaenda ateljee nimega Max Italian Couture. Teistele lastele, kes soovivad moedisainiga algust teha, ütleb ta olulise õpetussõna – harjutamine teeb meistriks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles