LÄKSID PÄRAST 19 AASTAT LAHKU Kuidas Soome peaminister Sanna Marin ja ta mees vara jagavad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Soome peaminister Sanna Marin ja ta abikaasa Markkus Räikkönen teatasid, et lähevad lahku
Soome peaminister Sanna Marin ja ta abikaasa Markkus Räikkönen teatasid, et lähevad lahku Foto: SANNA MARIN VIA INSTAGRAM/Scanpix

Soome peaminister Sanna Marin ja tema abikaasa Markus Räikkönen teatasid kolmapäeval, et esitavad koos Pirkanmaa ringkonnakohtule abielulahutuse avalduse.

Ringkonnakohtust Ilta-Sanomatele laekunud andmetel esitas nende mõlema eest lahutusavalduse Sanna Marin. Ta tegi seda e-posti teel 10. mail kell 16.44, mil ta tööaeg oli lõppenud.

Varasemast oli teada, et Marinil ja Räikkönenil ei ole abielulepingut. Abielulahutuse avaldusest nähtub, et kummalgi abikaasal ei ole nõudeid teise varale ega elatisele.

«Kõik varaga seonduvad asjad lepitakse koos kokku kohtuväliselt,» seisab lahutusavalduses.

37-aastasel Marinil ja 37-aastasel Räikkönenil on 2018. aasta jaanuaris sündinud tütar Emma. Samuti märgib paar oma avalduses, et last puudutavad asjad lahendatakse kohtuväliselt.

Paar oli koos 19 aastat ja abielus alates 2020. aasta augustist.

«Oleme koos lahutuse sisse andnud. Oleme tänulikud 19 koos oldud aasta ja oma armastatud tütre eest. Oleme endiselt parimad sõbrad, teineteisega lähedased ja armastavad vanemad. Jätkame perena ja üksteisega koos aja veetmist,» kirjutas Marin Instagramis.

Sotsiaaldemokraadist Sanna Marinist sai Soome peaminister 10. detsembril 2019.

2022. aasta suvel sattus ta skandaali, kui avalikkusse jõudsid videod tema rajudest pidutsemistest. Ta vabandas avalikult, öeldes, et ka tema on ainult inimene.

Soome väljaannete teatel tekkisid tal siis ka abikaasaga lahkhelid. Pärast Marini pidutsemisi hakkas ta mees rohkem väljas käima, kuni jäädvustati ta üsna intiimne hetk võõra naisega.

Pärast seda asus Soome kõmumeedia arutama, kas paar hakkab lahku minema. Õli valas tulle asjaolu, et Räikkönen ei olnud Marinit toetamas Soome parlamendivalimistel, mis toimusid 2. aprillil.

10. mail tuligi teade, et nad lähevad lahku. Soome suhtenõustajate sõnul juhtub sageli, et kui paar on pikka aega koos ja siis abiellub, lähevad nende teed kiiresti lahku. Põhjuseks toodi, et vabaabielus olles tuntakse end vabama ja sõltumatuna, kuid abielludes võib tekkida puurisoleku tunne. Nad tõid näite, et sama juhtus ka Hollywoodi staaride Brad Pitti ja Angelina Joliega, kes elasid pikalt koos, kuid kui abiellusid, läksid üsna pea lahku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles