NELJAS PÄEV ⟩ SA Kadunud jätkab Lääneranna vallas kadunuks jäänud Mduduzi otsinguid

Elu24
Copy
Mduduzi
Mduduzi Foto: SA Kadunud

SA Kadunud annab sotsiaalmeedias teada, et neljapäeval jätkatakse Lääneranna vallas 64-aastase Mduduzi otsinguid. «Koguneme Vatla raamatukogu juures kell 9, otsingutega saab liituda kogu päeva jooksul,» teatab vabatahtlike organisatsioon. Otsingu käigus täienenud info põhjal on planeeritav otsingupiirkond soine, mistõttu palutakse arvestada seda ka jalatsite valikul.

Esmaspäeva õhtul teatati politseile, et Lääneranna vallas Nurmsi külas on kodust lahkunud 64-aastane Mduduzi. Lähedased arvavad, et mees võis minna otsima plehku pannud koera ja ära eksida.

Mehe telefoni positsioneering tulemust ei andnud. Otsingutesse kaasati vabatahtlikud, droon ja kopter, kes otsisid nii maalt kui õhust varajaste hommikutundideni, kahjuks tulemusteta. Teisipäeva hommikul jätkuvad otsingud.

SA Kadunud juht Aare Rüütel täpsustas Postimehele kolmapäeval, et koer leiti paari kilomeetri kauguselt üles. Küll aga on Mduduzi jätkuvalt kadunud.

Mduduzi on pikka kasvu, tugeva kehaehitusega ja hallikate juustega. Jalas on tal musta värvi püksid.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Evelin Engel-Lepp sõnas, et kadunud 64-aastase Mduduzi leidmiseks on alustatud mastaapseid otsinguid, mis praeguseks vältavad kolmandat päeva. «Alates esmaspäeva õhtust, kui saime kadumisest teate, oleme mehe kodu ümbrusest otsinud kuue kilomeetri raadiuses. See ala tervikuna on olnud otsingupiirkond, kuna pole täpselt teada, kuhu suunda mees läks.»

«Otsingutele oleme kaasanud kolmel korral PPA lennusalga kopteri, lisaks on igapäevaselt abiks olnud inimesed ATVdega, jäljekoer ja droon. Kahe päeva jooksul oleme mehe kodulähedasi soiseid alasid ja karjääre läbi kamminud rohkem kui 50 inimesega, kellest suurem osa on vabatahtlikud otsijad,» sõnas Engel-Lepp. Tema sõnul on otsingupiirkonnas väga raskesti läbitav maastik.

«Ka täna varahommikust juba otsingud käivad. Täna keskendume peamiselt alale, mis jääb Nurmsi külast Kunila küla poole Tuhu raba suunas. Sellel alal on selline maastik, mida on vaja läbi kammida sammhaaval ahelikus. Oleme kutsunud vabatahtlikke otsima ja ka täna osaleb otsingutel kindlasti mitukümmend inimest. Samuti jätkame otsinguid ATVde ja drooniga.»

Politsei palub kõigil, kellel on infot Mduduzi asukoha kohta või kes on meest näinud, sellest teada anda, helistades häirekeskuse numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles