Marko Leht nutab inimeste ees päris pisaraid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elu keset linna» uue hooaja esitlus. 20-aastase Henri rollis jätkab näitleja Marko Leht.
«Elu keset linna» uue hooaja esitlus. 20-aastase Henri rollis jätkab näitleja Marko Leht. Foto: Jelena Rudi

TV3 uues sarjas «Elu keset linna» jätkab «Kodus keset linna» tuntud näitleja Marko Leht ja seda ikka Henrina.

«Tegelaskuju elu läheb nüüd oluliselt põnevamaks, pean silmas kõiki neid ülesandeid, mis mul seal võimalik teha on,» ei soostu Marko täpsemalt ees ootavatest teemadest rääkima.

«Ma ei tohi väga midagi ette rääkida, eks vaatajad peavad ise telerite ette tulema. Ma lihtsalt arvan, et mitte kellelgi selle eelmise seriaali tegelaskujudest polegi nii huvitavaid väljakutseid olnud kui antud hooaja alguses Henril,» lisab ta.

Marko leiab, et teemad, millega sarjas 20-aastane Henri tegeleb, on universaalsed. «Henri on palju iseseisvam ja elulisem. Need probleemid, millega ta võitleb, on tegelikult väga tüüpilised teatud vanusele – murrangulised perioodid ja eneseleidmine. Usun, et inimestel on temaga kerge samastuda,» püüab ta ka ise eelkõige oma tegelaskuju mõista ja selle pinnalt iseenda elus paralleele tõmmata.

«Eks alati on põnev end teiste inimeste olukordadesse panna ja mõelda, mida üks või teine teeks. Minu definitsioon näitlemisest on väga lähedalt seotud empaatiavõimega ja arvan, et teistmoodi ei saagi näitleja olla. Vähemalt minu enda anne avaldub just läbi empaatia,» mõtestab Marko enda jaoks näitlemise olemust. «Kui ma midagi teen, kas siis laval või kaamera ees, siis pean seda tegema absoluutselt siiralt. Kui ma laval nutan, siis on need reaalsed pisarad,» aitab empaatiavõime Markot oma rolli sisse elamisel.
«Vastukaaluks on näitlejaid, kes oskavad lihtsalt mängleva kergusega midagi sellist parodeerida. Need on lihtsalt erinevad stilistikad ja näitlejate natuurid ning anded. Mina oma on seestpoolt välja – psühholoogilisem,» lisab ta.

«Elu keset linna» alustab TV 3 eetris 19. märtsil kell 19.30.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles