MILJONEID VÄÄRT Vaata, mis hinnaga pannakse oksjonil müüki Šveitsi luksusbrändi haruldane kell

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Patek Philippe kaubamärgi kell, mis kuulus Al Caponele. Foto on illustreeriv.
Patek Philippe kaubamärgi kell, mis kuulus Al Caponele. Foto on illustreeriv. Foto: NICK OTTO, Scanpix

Mis teeb kella nii väärtuslikuks, et see võib maksta lausa miljoneid? Üks Šveitsi luksusfirma Patek Philippe SA toodetud haruldane eksemplar tuleb müüki juunikuus toimuval oksjonil ning selle hinnaks ennustatakse kuni 4,5 miljonit dollarit.

Šveitsi luksuskellatootja Patek Philippe loodud äärmiselt haruldane kronograafkell pannakse juunis oksjonile. Kella hind võib ulatuda kuni 4,5 miljoni dollarini, mis paneb kallite vintage-ajanäitajate turu tõsiselt proovile. 

Kõnealune kell Pink on Pink Patek Philippe 1518 on vanaroosat-kuldset tooni.  

Kuufaase näitavat kronograafkella on tehtud vähem kui 300 eksemplari. Kõnealune Pink on Pinki mudel on üks viieteistkümnest sedasorti kellast. Kell pannakse müüki New Yorgis toimuval oksjonil.

Kella hind võib jääda 2,5 miljoni ja 4,5 miljoni vahele. Igal juhul on see korralik väljakutse kellade oksjonile, vahendab Bloomberg.  

Üks kella Pink on Pink 1518 eksemplar kuulus Egiptuse printsile Tewfik Adil Toussounile ja müüdi 9,57 miljoni dollari eest 2021. aasta detsembris, kuigi enne oksjonit ennustati, et hind jääb vahemikku 1,2–2,2 miljonit dollarit. Kella kuninglik päritolu ja ülihea seisukord ajasid hinna oodatust kõrgemaks. Samuti oli haruldane see, et kellal olid alles kõik dokumendid, mis on ebatavaline nii vana Pateki kella puhul.

Üks Pateki modernsem eksemplar müüdi hiljuti Hong Kongis 5,8 miljoni dollari eest, mis on läbi aegade kõrgeim hind, mis on kella eest veebioksjonil välja käidud.

Juunikuus oksjonil müügile tulev Pateki kell valmistati 1946. aastal ning leidis esimese omaniku 1947. aastal ja jäi ühe perekonna valdusesse alates sellest ajast. On teada, et kell seisis 30 aastat sahtlis puutumatuna. Müüki tulev eksemplar kannab tootja nime Patek Philippe & Co.

Eric Wind, kes on maailma üks tuntumaid eksperte vanade kellade alal, ütleb, et üliharuldaste kellade turg on jõudsalt kasvanud. «Kindlasti on neid kollektsionääre juurde tulnud, kes tunnevad huvi Pink on Pink Patek Philippe 1518 kellade vastu,» ütleb Wind, kes on ettevõtte Wind Vintage eestvedaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles