VIDEO ⟩ Rootsi majaomanik: Venemaa on mu maja okupeerinud

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsis Stockholmis Lidingös asuva maja omaniku Stefan Häge sõnul on Venemaa talle kuuluva hoone okupeerinud. Pildil kaader Rootsi STV1 kanali uudistesaatest, kus seda probleemi kajastati
Rootsis Stockholmis Lidingös asuva maja omaniku Stefan Häge sõnul on Venemaa talle kuuluva hoone okupeerinud. Pildil kaader Rootsi STV1 kanali uudistesaatest, kus seda probleemi kajastati Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Rootslane Stefan Häge arvas, et tegi hea tehingu. Häge on jurist ja kinnisvarainvestor, kelle firma ostis 2014. aastal maja Stockholmi lähedal Lidingös. Lidingö saar on prestiižne ja mugav elupiirkond, nii et paberil tundus tehing unistuse täitumisena: 12 miljonit Rootsi krooni (umbes miljon eurot) seitsmekorruselise 60 korteriga maja eest.

Häge sõnul on olukord keeruline, kuna ta ei ole kunagi endale kuuluvasse majja aadressil Kostervägen 5 pääsenud. Põhjus on selles, et maja endine omanik oli Vene riik, kelle kodanikud keelduvad majast lahkumast.

Samuti ei maksa venelased üüri ega muid jooksvaid kulusid. Häge peab iga kuu maksma muu hulgas maja vee ja prügivedamise eest. Selline olukord on kestnud pea kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles