KUIDAS ON SEE VÕIMALIK? Kohutav sündmus Kreekas: isa unustas beebi autosse, tagajärg oli traagiline

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kreekas Árta linnas leidis aset kohutav sündmus. Noor mees jättis beebi tundideks üksi autosse, laps suri. Lisaks kohalikele on juhtunust vapustatud kogu Kreeka ühiskond.

Teisipäeval leidis Lääne-Kreekas asuvas Árta linnas aset traagiline juhtum, kui isa unustas oma viie ja poole kuuse beebi autosse, mille tagajärjel laps suri. Isa läks hommikul tööle ning enne tööleminekut pidi ta oma lapse sõime viima. Ta sõitis aga otse tööle ja laps ununes autosse. Mitmeid tunde hiljem, kui lapse ema talle helistas ja beebi kohta päris, tuli mehele laps meelde, ta kiirustas auto juurde, ent oli juba liiga hilja. 

Kohaliku meediaväljaande artinos.gr järgi jättis 35-aastane isa väidetavalt lapse auto tagaistmele. Ta suundus tööle unustades lapse sootuks.

Kui beebitüdruku ema läks lõunaajal lapsele sõime järele, öeldi talle, et last pole täna sõime toodudki. Naine helistas oma abikaasale ning informeeris teda lapse puudumisest. Isa kiirustas kohe auto juurde, kus ta nägi, et beebi on teadvuse kaotanud, samuti tuli tal suust vahtu, vahendab Keep Talking Greece.      

Isa tormas beebiga haiglasse, kuid arstid ei suutnud enam midagi teha. Haigla sõnul toodi beebitüdruk neile kella kolme ajal. Lahkamine selgitab välja surma täpse põhjuse.  

Isa sai juhtunust šoki ja minestas, politseil ei õnnestunud temalt saada tunnistusi selle kohta, mis täpselt juhtus. 

Portaali News Bulletin andmetel oli beebi autos vähemalt viis tundi. Päike paistis talle peale ja tal tekkis hapnikupuudus. 

Kuidas on võimalik oma laps unustada? 

Selle küsimuse üle on juureldud ka teaduslikult.  

Kõige hullem tragöödia lapsevanema jaoks on see, kui ta on vastutav oma lapse surma eest. Võimalik, et beebitüdruku isa tabas seisund, mida nimetatakse unustatud beebi sündroomiks. Isa võis tabada hetkeline mälukaotus, mille käigus tal kadus teadmine sellest, et autos viibib laps. 

Lõuna-Florida ülikooli psühholoogia professor David Diamond ütles väljaandele ABC News, et teaduslikud aju-uuringud tõestavad, et unustatud beebi sündroom eksisteerib. Vanem, kes on võimeline lapse autosse unustama, on tavaliselt see vanem, kes igapäevaselt last sõime ei vii ja teda sealt tagasi ei too. Kuna vanema päevarutiinis on muudatus, võib tal tagaistmel olev laps meelest minna, sest ta on juba mõtetes tööasjadesse süvenenud.

Teadlaste sõnul ei saa välja tuua lapsevanema profiili, keda beebi unustamise sündroom tabada võib. Saatusliku vea võivad teha nii isad kui emad. Sündroomi esinemise tõenäosus ei sõltu vanema rassist, sissetulekust, haridustasemest ega temperamendist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles