KÜMNED TUHANDED EUROD Kelmuses ja seksuaalkuriteos süüdi mõistetud ilmateadlane sipleb pankrotis: need asjad on kole segased

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Jüri Kamenik Harju maakohtus, oktoober 2022.
Jüri Kamenik Harju maakohtus, oktoober 2022. Foto: Taavi Sepp

Skandaalide keerisesse sattunud ilmateadlane on kolmapäeval taas kohtus - kelmuses ja seksuaalses väärkohtlemise süüdi mõistetud ilmateadlane on pankrotis, ent kohustusi on tal üle 25 000 euro. 

Tänavu märtsis mõistis Harju maakohus Tallinna ülikooli endise lektori, ilmateadlase Jüri Kameniku süüdi kelmuses. Nimelt mõjutas ilmateadlane süüdistuse kohaselt enda teovõimetut sõpra võtma erinevatest krediidikontoritest laene, kokku enam kui 20 000 euro ulatuses. Väidetavalt kasutas Kamenik aga sõbra nimel võetud raha enda isiklikuks tarbeks ning pealekauba jättis laenud tasumata. 

«Ei, ma ei tunnista süüdi. Ma tahan eluga lihtsalt edasi minna,» nentis Jüri Kamenik pärast kohtuistungit. Ilmateadlasele mõisteti kahe aasta pikkune tingimisi vangistus. Kohtuotsuse kohaselt peab Kamenik tekitatud kahju – 20 000 eurot –, koos viivistega, tasuma enda taskust. «Eks ma siis 50 euro kaupa maksan... see on ikka päris suur summa,» nentis aasta aega tööd otsinud ilmateadlane toona kohtusaalis. Loe pikemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles