Selgusid reklaamid ja turundusteod, mis pääsesid Kuldmuna 2023 konkursi finaali

Copy
Kuldmuna toimub 12. mail Estonia kontserdisaalis.
Kuldmuna toimub 12. mail Estonia kontserdisaalis. Foto: Visuaal: Hundred Agency

Žürii valis sel nädalal rekordilise 1036 töö hulgast välja need reklaamid ja turundusteod, mis pääsevad tänavu 25. sünnipäeva tähistava loovusfestivali Kuldmuna finaali. Aasta parimad selguvad 12. mail Estonia kontserdisaalis toimuval peol. 

Eesti turundus- ja reklaamimaastiku tippsündmus, Kuldmuna auhinnakonkurss toimub tänavu juba 25. korda. Juubeliüritus toimub Estonia kontserdisaalis – auväärses kohas, kus jagati välja kuldmunad esimest korda ka veerandsada aastat tagasi.

Kuldmuna finalistidega saab tutvuda siin.

Kokku konkureerivad agentuurid oma töödega kokku 52 reklaami- ja turundusvaldkonna kategoorias.

Audio/video žürii juht Villem Valme avaldas rahulolu, et online- ja telereklaamfilmi kategooriates võttis omavahel mõõtu niivõrd palju töid. 

“Selliseid töid, mida vähemalt shortlist’i panna, oli üksjagu ning sealt edasi ei olnud muret auhindu välja sõeluda,” tõdes ta. “Oli tunda, et pärast kerget COVIDi mõõna on üldine klippide tase paremaks läinud. Huvitavat diskussiooni tekitas žürii ringis küsimus, mis teeb hea online-klipi heaks ning kas ja kuidas peaks see erinema teleklipist? Žürii töö oli väga ladus, konstruktiivne ja rohkete diskussioonidega.”

Villem Valme kiitis samuti ka raadioreklaami kategooriat, kuhu jagus mitmeid tasemel klippe. 

“See oli samuti meeldiv üllatus,” räägib igapäevaselt Tanki loovjuhina tegutsev Valme. “Töid polnud liiga palju, aga oli häid palu, mis said auhinnatud. Tunde järgi ütleks, et varem on olnud nirumaid aastaid, aga nüüd on hakatud raadiot kui mängulist reklaamikanalit jälle tõsisemalt võtma."

Digižürii juht Anne Muldme sõnas, et tase oli väga hea, eriti kiitis ta digikampaaniaid. “Paar liiget, kes varemgi žüriis olnud, tõid esile just digikampaaniate taseme,” kommenteeris ta. “Alla latti kindlasti ei mindud, pigem ikka üle. Mul on hea meel, et hoidsime kogu aeg loovust fookuses. Iga kord, kui hakkasime langema arutellu, kas töö oli lõpuni funktsionaalne, ütles keegi, et tegemist on loovuskonkursiga. Nii mõnigi töö näitas, et veebikeskkonnas on võimalik väga hästi emotsioone edasi anda ning brändi ehitada. Need said ka vääriliselt hinnatud.

12. mail esitletakse Estonia kontserdisaalis toimuval juubeliüritusel 25 aastat Eesti reklaamilugu ning auhinnatakse möödunud aasta parimaid. Sündmust juhivad Evelin Võigemast ja Genka. Esinevad NOËP ja Nancy.

Kuldmuna üritust korraldab Turundajate Liit (TULI) koostöös Elamusstuudio, Broadline`i ja Milestone Events’iga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles