ERILINE ÜLLATUS Kalush Orchestraga koos lavale astuv Stefan: keerulistel aegadel sellised asjad ühendavad

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Stefan Airapetjan esitas ühes telesõu «Tähtede täht» osas just Kalush Orchestra Eurovisiooni võidulugu.
Stefan Airapetjan esitas ühes telesõu «Tähtede täht» osas just Kalush Orchestra Eurovisiooni võidulugu. Foto: Mardo Männimägi

«See on igati armas, et meil siin Eestis tehakse tasuta üritusi, kus inimesed saavad nautida toredat kontserti,» räägib Stefan paar päeva enne Euroopa päeva, kui Tallinnas toimub suurejooneline kontsert. Kontserdil on Stefanil varuks ka eriline üllatus!

Juba teisipäeval, 9. mail toimub Vabaduse väljakul Euroopa päeva kontsert, kus astuvad üles Kalush Orchestra, Stefan ja Tanel Padar.

Päev on mitmest küljest eriline, kuid veelgi erilisemaks teeb selle see, et Stefan ja Kalush Orchestra jagavad ühel hetkel lava! Koos esitatakse lugu «Stefania», mis on tähendusrikas nii Kalush Orchestrale kui ka Stefanile. 

«Tegin eelmisel aastal peale Eurovisiooni võitja selgumist TikTokis video, kus laulsin ja räppisin Ukraina võidulugu ja see sai seal väga palju tähelepanu. Samas mõtlesin, et oleks äge väljakutse, kui ma õpiks terve loo selgeks!» rääkis Stefan, kes esitas lugu ka saates «Tähtede täht». Viimases tuletati meelde, et Stefani õe nimi on just Stefania. 

«Nüüd, kui kuulsin, et esinen koos Kalush Orchestraga Euroopa päeva raames samal kontserdil, siis mul tekkis kohe mõte, et oleks äge seda lugu esitada koos nendega,» ütles Stefan, avaldades, et mõtte peale tuli just tema.

Ukraina bänd Kalush Orchestra MTV Euroopa muusikaauhindadel 2022. aasta novembris.
Ukraina bänd Kalush Orchestra MTV Euroopa muusikaauhindadel 2022. aasta novembris. Foto: AP/Scanpix

Ukraina bänd haaras võimalusest samuti kinni. «Mul oli rõõm kuulda, et nemad olid nõus selle mõttega kaasa lööma. Eriti keerulistel aegadel sellised asjad ühendavad rahvusi,» lisas Stefan.

Kõiki, kes saavad kuulama minna, ootab Stefan juba teisipäeval kontserdile. «9. mail ootan kõiki inimesi Vabaduse väljakule tähistama kõik koos Euroopa päeva ja nautima toredat muusikat, sest üritus on tasuta. Lisaksin, et see on igati armas, et meil siin Eestis tehakse tasuta üritusi, kus inimesed saavad nautida toredat kontserti kogu perega.»

«Muidugi ootan seda hetke, kuidas me Kalush Orchestraga laulame nende Eurovisiooni võidulugu!»

Fännidel on võimalus Kalush Orchestraga ka kohtuda ja selleks tuleb jagada välisministeeriumi Facebooki postitust ja osaleda loosis. Postituses tuleb märkida sõber, kellega ühes on soov Kalush Orchestraga kohtuda, ja nii ongi võimalus peale kontserti ansambli liikmetega ise tutvuda.

Euroopa päeva üritused toimuvad terve päeva vältel Eesti eri linnades.

Üritus Vabaduse väljakul algab 9. mail juba kell 15.00, kui toimub elurikkusele pühendatud Rohefest ning kõik huvilised on oodatud tutvuma Euroopa Liidu saatkondade ja asutustega.

Kontsert algab 18.00 ja on tasuta.

Euroopa päeva korraldajad on välisministeerium, Riigi Tugiteenuste Keskus, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Euroopa Parlamendi büroo Eestis ja Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023. Üritust kaasrahastab Euroopa Liit.

Postituse ja lisainfo leiate SIIT.

Ülevaade Euroopa päeva tegevustest aga SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles