INTERVJUU ⟩ Tõsielusaates kaaslast otsiv Renne Merilo: olen alati arvanud, et tutvun oma tulevasega ebatavalisel moel

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Päästeameti Keila komando päästja Renne Merilo.
Päästeameti Keila komando päästja Renne Merilo. Foto: Raul Mee

Kanal 2 ekraanile jõuab täna kell 20.30 Elisaga koostöös valminud uus romantiline tõsielusari «Sellest saab meie suvi», kus hakkab kaaslast otsima üks tõeline imenaine: nelja lapse ema, iluduskuninganna, riigikaitsja ja päästja Renne Merilo. 

Renne Merilo elu on nii kiire, et kõikide oluliste asjade jaoks tuleb eraldi aega võtta. Missis Estoniaks pärjatud naise igapäevatöö on inimeste ja vara päästmine ning kinnisvara vahendamine. Lisaks omandab ta tuleohutuse mikrokraadi, aitab vabatahtlikuna suurperede liitu ning teeb aktiivselt nii võistlus- kui harrastussporti. Nii särtsakat, ettevõtlikku, seiklushimulist ja kaunist nelja lapse ema kohtab harva.

Päästja ja iluduskuninganna

Keila päästekomando tuletõrjujana töötav Renne on enda sõnul päästjaks sündinud. Ta on üks Eesti neljast naistuletõrjujast, kes loobus oma missiooni nimel tähtsast juhatajaametist ja kõrgest palgast. Juhataja ja päästekorraldajana hakkas Rennel igav – tema tahab ise aidata ja päästa inimesi. Renne kuulub ka Kaitseliidu pioneerirühma ja sealsete ülesannete hulka kuuluvad ehitamine ja lõhkamine. Relvad ja pommid on need, mis naisele väga huvi pakuvad.

Päästjana peab Renne aga end iga päev meeste maailmas tõestama ning see võib osutuda tõeliseks väljakutseks, sest iga mees ei saa hakkama iseseisva naisega.

Renne on tubli Eesti naine, kes armastab tööd ja ei karda midagi ette võtta.

Eelmise aasta oktoobris käis Renne rahvusvahelisel iludusvõistlusel Mrs Worldwide ja võitis esimese printsessi koha. Ta on pälvinud ka Missis Estonia 2022 tiitli. «Ma lähen alati võitma,» räägib Renne võistlustelt kogutud karikate kohta. Ka romantilisest tõsielusaatest «Sellest saab meie suvi» loodab Renne väljuda võitjana ehk armastusega.

Kõige selle kõrvalt kasvatab ta nelja last ja hoiab korras pere kodu Harjumaal Liikva külas armsas kolmekorruselises majas. Talle meeldib küpsetada ning ta saab ka kõikide maatöödega suurepäraselt hakkama. Õrna hinge ja suure südamega naine armastab üle kõige lapsi ja loomi. Puudu on aga romantiline armastus. Renne vajab enda kõrvale tegusat ja aktiivset meest, mitte diivanikassi.

«Ma ei armu tihti, aga kui ma armun, siis kogu südamest ja täie hingega,» räägib Renne.

Tundub, et ainus põhjus, miks su kõrval kaaslast ei ole, on see, et sa saad ise kõigega hakkama. Mis oleks need asjad, millega sa kaaslase abi vajaksid? Mis «mehetöid» tema kodus tegema peaks?

Vaatamata sellele, et saan peaaegu kõigega hakkama, tahaksin ennast vahest ikkagi naisena tunda ja on tegevusi, mis minu silmis võiks jääda ikkagi meespoole korraldada, näiteks vägagi naiselik soov: autotööd! Mulle meeldib, et kui mu autol süttib armatuurlaual mingi punane tuluke, siis ma saan anda võtmed mehele ja öelda: «Kallis, mu autol on mure!»

Sinna alla ei kuulu ilmselgelt tankimine. Ja ehkki ma klaasipesuvedelikku ja õli oskan ka ise lisada, siis meeldiks mulle ka nende täitmine mehe poolt. Kodustest tegemistest rääkides: kõik mis vajab ehitamist ja parandamist majas, on ka vägagi teretulnud mehe pärusmaa. Ma olen nõus muidugi kõiges abistama, kui ta seda soovib.

Praegu on mehe leidmisel kindlasti olnud suureks takistuseks minu aja planeerimine nii, et kindlasti saaksin teha pigem kõike muud kui meestega kohtingutel käia. Olin pikka aega viimasest suhtest sisemiselt «kinni» ja pigem otsisingi muid tegevusi, et ei peaks uuesti elu alustama. Nüüd siis otsustasin, et saatesse sõrme andnuna teen otsa lahti ja annan endale võimaluse. Olen alati arvanud, et tutvun oma tulevasega kuidagi ebatavalisel moel... Äkki nüüd see hetk ongi käes.

Oled öelnud, et ennekõike soovid endale partnerit, kes on aktiivne, aga mis on need iseloomuomadused, mis peavad kindlasti su partneril olema?

Aktiivsuse all mõtlen ma kindlasti ka sporti, aga igapäevases elus pigem sellist liikuvat ja teotahtelist meest. Kui ma pakun välja, et me võiks minna jalutama või täna midagi uut proovida (näiteks mängime padelit, mida ma pole kunagi teinud ja tahaksin proovida) ja kui mees iga välja pakutud uue või isegi lihtsalt liikuva tegevuse peale ütleb, et ta ei viitsi või on väsinud, siis pole see mees ilmselt mulle. Ma olen ka vahest väsinud ja tahaks lihtsalt telekat vaadata ja puhata, aga see ei tohiks olla põhitegevus meie elus.

Nagu ma olen ennegi öelnud, siis elul on meile nii palju anda ja kõike on võimalik ise kogeda, tuleb ainult tahta. Oma töös olen aru saanud, et sa kunagi ei tea, millal täiesti totra juhuse tõttu võib sinu eluküünal kustuda ja sinu mõte, et ühel päeval olen lähedastega rohkem koos ning teen seda, teist ja kolmandat, jääb tegemata, sest rumal saatusesõrm astus vahele. Siis jääbki sinu elu justkui elamata.

Ma olen nii rahul, et elan sellist elu, mis teeb mind õnnelikuks. Tehes just neid asju, mis mulle midagi annavad: head emotsiooni, energiat, positiivset vastukaja, põnevust jne. Ja ma kunagi ei mõtle, et ma ei taha või ei viitsi neid teha.

Millised on sinu jaoks ohumärgid mehe juures ehk iseloomuomadused või käitumisharjumused, mis sulle ei sobi?

Armukadedus on kindlasti suur probleem, sest töötan meeste seltskonnas ja suhtlen palju meesterahvastega oma hobide ja tegevuste tõttu. Ja see tekitab armukadedas mehes kindlasti ebakindlust. Käitumisharjumuste koha pealt on ebaviisakaid mehi raske taluda. Mulle ei meeldi ka see, kui mees enda eest ei hoolitse.

Milline partner sa oled ja kuidas sa enda armastust väljendad? 

Tuleb tunnistada, et mul on tundeid sõnadega raske väljendada. Just armastust mehe vastu. Lastega on teine teema. Olen aastatega muidugi kõvasti arenenud ja muutunud avatumaks sõnadega, kuid minu tundeid peab rohkem tunnetama ja tegude pealt lugema. Ma ise arvan alati, et olen piisavalt näidanud, mida tunnen, ja teine kindlasti teab seda, aga hiljem võib selguda, et ma polegi nii läbinähtav olnud, kui arvan. Isegi kui ma oma hinges tunnen, et armastan seda meest iga ihurakuga, siis peab mulle aeg-ajalt meenutama, et ma seda ka ütleks.

Millist armastuse väljendust sa vastu loodad saada?

Mehelt ootan samuti pigem tegudega näitamist. Sõnu oskame me kõik ritta seada, aga seda kõike võiks ka tegudes väljendada. See oleks nagu oma sõnadele alla kirjutamine.

Millega peab sinu partner arvestama enne, kui sinuga suhtesse astub?

Kõigepealt peab ta loomulikult arvestama, et mul on neli last. Ja ma olen iseloomuga naine.

Kuna sul on neli last, kas sinu partner peaks astuma ka kasuisa rolli? Mida sa mehelt lastekasvatuses ootad?

Kindlasti ei pea ta minu lastele isaks hakkama, aga ta peaks suutma nendega läbi saada ja arvestama nende olemasoluga. Mina oma lapsi ei löö ja ei talu ka mingit vägivalda oma kodus, kõike on võimalik sõnadega selgeks teha... Seega, kui mees on arvestanud, et mehesõna peab vägivallaga kinnistama, siis pole ta mulle. Ootan, et ta sooviks kaasata minu lapsi meie tegemistesse ja ei väldiks neid.

Kas tahaksid enda kõrvale partnerit, kellel on samuti lapsed, et ta teaks, milline üldse on elu lastega? Või ei ole see tähtis?

Lastega mees oleks loomulikult mulle ideaalne valik, sest tema mõttemaailm suudab minu omaga samastuda. Ta oskab arvestada ja saab aru olukorrast, kui peres on lapsed. Samas ei ole see mingi reegel, inimesi on erinevaid ja leiab ka mulle vajaliku mõttelaadiga lastetuid mehi. 

Soovid sa tulevikus veel lapsi saada?

Lapsi pole kunagi liiga palju.

Oled öelnud, et tahad kindlasti kunagi abielluda. Kuidas sa ise enda tulevikku ette kujutad?

Mulle meeldiks abielluda puhtast armastusest ja kogu ülejäänud eluks. Ma pole veel lootust kaotanud, et kuskil on minu jaoks see «hr Õige» ikkagi olemas, kellega koos läbi tule ja vee sammuda, kuni elupäevi meile antakse. Ikkagi lootusetu romantik. Ma ei ütle, et minuga on kerge, sest meil kõigil on vigu. Ja minu kangekaelsust on vist vahel päris keeruline välja kannatada, aga samas on see mind toonud just siia, kus ma hetkel olen oma tööde ja tegemistega.

Lähitulevikust rääkides on minu järgmiseks väljakutseks osaleda juulis rahvusvahelistel võistlustel, mille jaoks otsin endiselt toetajaid ja sponsoreid, kellega koostööd teha, et see reis ikka toimuda saaks. Selleks saab minna minu kodulehele rennemerilo.ee ning anda oma panuse selle õnnestumiseks. Olen väga tänulik iga panuse eest!

Kui sa tahad Rennega tuttavaks saada, siis mine Kanal 2 veebilehele kanal2.ee/meiesuvi ja jäta sinna oma kontaktandmed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles