KUULSUSEGA KOHTINGUL Lauri Pedaja: mehest saab mees siis, kui ta otsustab teha ühe naise oma naiseks

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

Selle hooaja «Kuulsusega kohtingul» viimaseks külaliseks on armastatud näitleja, produtsent ja isa Lauri Pedaja (36), kes jagab saates enda teekonda pahast poisist korraliku koduisani, täitmata tunnustusvajadust isa poolt ning kõige alatumaid nippe, kuidas ta kunagi naisi endaga voodisse meelitas. Vaata videot!

Abielumees Lauri Pedaja saabus kohtingule loomulikult sõrmus sõrmes, tema jaoks tundub päev ilma sõrmuseta veider, sest on sellega juba nii harjunud. Ka kohtingule tulles ei olnud tal tunnet, et enda abikaasat petaks, sest neil on suhtes suur usaldus. Petmise piiri ei ole nad enda suhtes defineerinud. «Me ei ole seda läbi rääkinud, sest ei ole olnud vajadust mõelda, et kust maalt see piir jookseb,» tunnistab Lauri.

Juba enne toidu saabumist jõuab Lauri rääkida nii sügavatest teemadest, sest ta on täpselt nii avameelne inimene, et võib jagada pea, et kõike.

«Instagramis like'mine meie jaoks ei ole petmine,» räägib ta. «Meil on mõlemal silmad peas. Hoolimata sellest, et me oleme abielus, me näeme, kas teine inimene on ilus või ei ole ja kellelelgi teha kompliment selle eest, et ta hea välja näeb, ei ole petmine,» räägib Lauri, kes tõmbaks joone pigem seal, kus asi juba füüsiliseks läheb. 

«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja ja Aleksandra Jürman.
«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja ja Aleksandra Jürman. Foto: Taavi Sepp

Viisime Lauri Vanalinnas Müürivahe tänaval asuvasse La Prima Pizza restorani, sest ta ütles juba enne kohtingut, et on suur pitsaarmastaja. Ja me ei pidanud pettuma, sest need pitsad viisid tõepoolest keele alla. «Krõbe, maitsed paigas, tomat ei domineeri,» kirjeldab Lauri enda pitsat, kelle sõnul maitses see väga hästi.

«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja.
«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja. Foto: Taavi Sepp

Täitmata tunnustusvajadus

Lauri on pea 20 aastat olnud avaliku elu tegelane. Uurides, miks tal nii suured tähelepanu vajadused on, vastab Lauri ausalt: lapsepõlvetraumad ja tunnustusvajadus, mis on jäänud isa poolt täitmata. Nüüdseks on Lauri käinud teraapias ja tegelenud sellega ning aru saanud, et väljaspoolt tunnustuse pidev otsimine ei toiminud ega täitnud seda tühimikku tema sees.

Noorena ei mõistnud ta enda traumasid, kuid kui Lauri terapeudi juurde läks, sai ta enda suhet isaga lahata. Esimese koduse ülesandena pidi Lauri kirjutama enda isale kirja, kus ta räägib ausalt ja avameelselt enda tunnetest ja ootustest. Selle kirja luges ta enda isale ette ning sellest päevast saati sai nende vahel õhk puhtaks. 

«Ta saab aru mida ma tahan, mida ma ootan, oskab mulle seda anda ja see lõi nii palju parema pinnase, et isa ja pojana koos edasi minna,» selgitab Lauri, kes tänaseks enda isaga edasi suhtleb ja hästi läbi saab.

Lauri soovitab kõikidel inimestel enda traumadega tegeleda. «Elu läheb palju stabiilsemaks ja paremaks!» Lauri leiab, et inimesed peaksid tablettide söömise asemel iseendaga teraapias tegelema. «Tablett on plaaster, mitte lahendus.» Teda aitas teraapia tohutult ning nüüd ei lähe ta isegi närvi selle peale, kui keegi tema ees järjekorda trügib, kuigi aastaid tagasi oleks tema sellise olukorra peale keema läinud. 

«Ei solvu mitte 36-aastane Lauri selles olukorras, vaid see pisike 6-aastane Lauri minu sees. Kui sa suudad seda väikest last enda sees rahustada ja talle selgitada, et tegelikult on okei, ei ole vaja seda ahelreaktsiooni käima lüüa, siis sa ei plahvata nii palju ja elu muutub stabiilsemaks, sest sul ei ole põhjust närvi minna,» seletab Lauri.

«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja.
«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja. Foto: Taavi Sepp

«Ma tahan ühe elu jooksul ära elada mitu erinevat elu.»

Erinevate huvidega Lauri on elu jooksul pidanud mitut erinevat ameti. Pikalt tegeles ta näitlemisega, siis oli ta staarjuuksur, terve see aeg on ta olnud pildis erinevate projektide, saadete juhtimise ning sotsiaalmeedias figureerimisega.

Põhjus, miks Lauri juuksuriametist loobus, oli see, et tal hakkas igav. Ta teadis täpselt, mida juustega teha ning see ei pakkunud talle enam väljakutset. Näideldes hakkas teda huvitama hoopis kaameratagune ning sealt jõudiski ta sinna, kus on ta praegu. Täna nimetab ta end produtsendiks. 

Üheks põhjuseks, miks Lauri näitlejatööst loobus, oli palk. Ta tõdeb, et teenib kaamera taga olles rohkem, kui kaamera ees figureerides. Ja seda on ta ka juba piisavalt teinud. Näitlemine teda enam tagasi ei kutsu, sest väikese lapse kõrvalt ei näe ta end lavalaudadel mööda Eestit ringi reisimas. Kuid Lauri tõdeb, et kui Ergo Kuld talle helistaks ja midagi pakuks, oleks talle raske «ei» öelda.

Ka «Ühikarottide» taasühinemist Lauri ei soovi. «See oleks siuke surnud lehma peksmine. Raha pumpamise projekt,» tunnistab ta.

«Kuulsusega kohtingul» Aleksandra Jürman ja Lauri Pedaja.
«Kuulsusega kohtingul» Aleksandra Jürman ja Lauri Pedaja. Foto: Taavi Sepp

«Kaua sa jaksad?»

Tuues Laurile välja võrdluse, et ta on nagu Tanel Padar, kes samuti avalikkuse silme all sirgus «pahast poisist» korralikuks «koduisaks», ütleb Lauri: Kaua sa jaksad? 

«Kui me täna käituksime samamoodi, nagu oma 20-ndate keskel, siis me oleksime ju suhteliselt haletsusväärsed vanamehed, kes on oma nooruspõlve kinni jäänud,» räägib Lauri, lisades, et hingel võiks olla areng. 

Pidutsemine ammendas Laurit ära.«Kui ma olin umbes 27-aastane, ma läksin kluppi, ma nägin tüdrukut, ma juba teadsin, mida ma pean tegema selleks, et ta hommikul minu kõrval ärkaks,» räägib Lauri, kes ei taha, et keegi arvaks, et naisi nii sebida on okei, kuid toob siiski välja paar universaalset reeglit.

«Kui me kohtume elus esimest korda kusagil peol, siis ma pean sind viima õhtu jooksul vähemalt kolme erinevasse kohta, et sul tekiks tunne, et sa tunned mind kauem kui see üks õhtu.» Lauri selgitab, et nii liigub ka energia paremini ja ühe õhtu jooksul koged sa rohkem emotsiooone, mis tekitab ka tunde, nagu teaksite teineteist kauem. Ja Lauri sõnul see nipp töötas. «Nii on psühholoogiliselt lihtsam sind ära murda.»

Lapsepõlves tundis ta, et oma välimusega ta läbi ei löö ning peab asjale teistmoodi lähenema. Siiski tunnistab mees, et ta ei hoolinud eriti naistest. «Empaatia minu jaoks oli ikkagi väga pikalt lihtsalt üks sõna sõnaraamatus, ma ei rakendanud seda oma elus väga palju.» Südames ta paha poiss ei olnud, kuid tüdrukud kleepisid end siiski talle külge, kuigi Lauri tegi juba alguses neile kindlaks, et suhet ta ei soovi. 

«Punane rätik on see, kui ma ütlesin naisterahvale, et sinuga ma kindlalt ei maga,» selgitab Lauri, kelle sõnul tekkis selle peale naistel kohe tõestamise tunne, mis pani neid Laurit veel rohkem teda tahtma. «Teine asi, mis alati töötas, oli see, kui läksid ütlesid täiesti ausalt, et «sa väga meeldid mulle», see toimis ka alati palju paremini kui lolli mängimine ja jookide välja tegemine ja tund aega tantsupõrandal nühkimine,» kinnitab Lauri, kelle sõnul peab naine tundma end naiselikuna ja seda, et ta meel on lahutatud. Ning turvaliselt.

«Meiega käitutakse täpselt nii, kuidas me endaga käituda laseme,» räägib Lauri, kelle sõnul arvavad paljud tänapäeva naised, et mehed tahavad neilt ainult seksi. «Kui seks on ainuke asi, mida sa pakud, siis see on ka ainuke asi, mida ma tahan,» selgitab ta, lisades, et mehed ei taha endale naiseks «lohakat». 

«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja ja Aleksandra Jürman.
«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja ja Aleksandra Jürman. Foto: Taavi Sepp

Lauri sõnul on meestel naiste jaoks kolm kategooriat:

  • naised, kellega nad tahaksid magada 
  • naised, kellega nad magavad
  • naised, kelle nad endale naiseks võtaksid

Naised, kellega mehed tahaksid magada võivad Lauri sõnul olla Instagrami modellid, suurte huulte ja rindadega blondid, kuid naised, kelle mehed endale naiseks võtaksid, võivad olla täiesti teistsugused - tumeda peaga, pisikesed, hallikesed hiirekesed.

Laurile meeldivad traditsioonilised naised. Tema ei näe, et naine peaks end liialt karjäärile pühendama, vaid just perele ja kodule. «Loo see kodu ja tee need lapsed selle inimesega, kes ei lähe ära,» vastab Lauri väitele, et kõik naised ei saa ju olla kindlad, et pühendavad enda elu mehele, kes teda lõpuks jätta võib. Lauri usub, et kui inimene oskab end kuulata, tunneb ta ära hetke, kui kohtub enda hingesugulasega. Ja siis ei peagi naisel olema hirmu, et peab end kindlustama, sest saab end täielikult naise rolli viia.

Tema on selle harmoonia enda abikaasa Getheliga leidnud. Kui nad esmakordselt Prive klubis kohtusid, oli Lauri 27 ja Gethel 18. Peale seda oli neil 1,5 aastat kokku-lahku jooksmist, peale mida ei suhelnud nad pool aastat, kuid taasühinemisel tundis ta, et nüüd on aeg end kokku võtta. 

«Ma tahan Gethelile olla hea mees. Ma tahan teda teenida. Et tal oleks hea elu, et ta tunneks end hästi, et minu otsused mõjutaksid teda positiivses suunas. Olles pidutsev, laaberdav ja ringi hoorav meesterahvas ei saavuta seda, et naine kodus õnnelik on,» räägib Lauri enda elu suurimast muutusest. 

Tänaseks on ta õnnelikult abielus, elab linnast väljas imeilusas majas ning kasvatab imearmast tütart. Nende perekond on täiesti ebatraditsiooniline - kumbki ei käi tööl ja endab enda unistuste elu. Sellise vabaduse saavutamine on Lauri sõnul imelihtne. Üleminekuperiood enda unistuste elule kestis Lauri sõnul kolm aastat. 

«Ma ei sülitanud vanasse kaevu enne, kui uus valmis oli.» Mees rabas kahe koha peal kolm aastat, aga üks hetk ei pidanud ta enam juuksur olema, sest tema produktsioon oli valmis ning tootis oma raha. Ja siis tekkiski tal vabadus enda graafiku üle. 

«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja.
«Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedaja. Foto: Taavi Sepp

Mehest saab mees siis, kui ta otsustab teha ühe naise oma naiseks

«Kui mees otsustab oma peas, et «ma võtan tema endale naiseks ja kaaslaseks terveks eluks», siis saab temast mees, sest see on see katalüsaator, mis paneb kõik need isaks saamised ja muud protsessid käima,» räägib Lauri, kinnitades, et mehest ei saa automaatselt meest siis, kui ta saab isaks.

Lauri sõnul ei julge paljud mehed võtta vastutust enda tegude eest. «Mees peaks olema selline karakter, kes võtab vastutust enda sõnade ja tegude eest.» Lauri soovitab kõigil meestel võtta vastutust. 

Kuula rohkem täispikast video-podcast'ist «Kuulsusega kohtingul» Lauri Pedajaga siin ja praegu!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles