Charles III kroonimispäeval toimub suur väärisasjade kaitseoperatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Püha Edwardi kroon, mille lasi valmistada oma kroonimiseks 1661 Inglise kuningas Charles II ja mida kannab oma kroonimisel 6. mail ka Charles III
Püha Edwardi kroon, mille lasi valmistada oma kroonimiseks 1661 Inglise kuningas Charles II ja mida kannab oma kroonimisel 6. mail ka Charles III Foto: AFP PHOTO / BUCKINGHAM PALACE / Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022/Scanpix

Briti väljaannete väidete kohaselt toimub kuningas Charles III kroonimispäeval, 6. mail Londonis salaoperatsioon nimega Tower of London. Sellega kaitstakse kroonimise väärisasju, mida kasutavad nii kuningas kui kuninganna Camilla.

Väidetavalt oli Briti võimudeni jõudnud info, et kroone ja muud üritatakse varastada, ja selle tõttu alustati karmi kaitseoperatsiooni.

Kroonimisel on muu hulgas näha 1660. aastatest pärit Püha Edwardi krooni, mille tellis oma kroonimiseks kuningas Charles II. Samuti kasutatakse riigikrooni, millel sädeleb osa maailma ühest kuulsamast teemandist, Cullinani teemandist, mis kannab ka nime Aafrika täht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles