LUSTAKAD FOTOD ⟩ «Mamma Mia!» kuldne trio Dynamoz vallutas Tallinna

Elu24
Copy

Legendaarne muusikal «Mamma Mia!» on vaid sel nädalal maailmaturnee käigus Tallinnas ja jõuab Alexela kontserdimajas lavale kokku ainult kaheksa korda. Vaata galeriist, kuidas muusikalistaarid Tallinna vallutasid!

«Mamma Mia!» on Judy Craymeri geniaalne nägemus, kuidas jutustada ABBA ajatute ja maagiliste laulude kaudu naljakas ja päikeseline lugu emast, tütrest ja kolmest võimalikust isast. Muusikali tegevus toimub idüllilisel Kreeka saarel.

««Mamma Mia!» on tõeliselt südantsoojendav lugu ja mul on hea meel jagada rõõmu ABBA muusikast nii vanade fännide kui ka uue publikuga,» ütles Craymer.

Vaata galeriid teisipäeval toimunud esietenduselt:

West Endist alguse saanud muusikal «Mamma Mia!» on tänaseks võtnud globaalse fenomeni mõõtmed, mida on näinud üle 65 miljoni inimese 50 lavastuses ja 16 keeles. 2011. aastal sai sellest esimene lääne muusikal, mida Hiina Rahvavabariigis mandariini keeles lavastati.

«Mamma Mia!» muusikal on Broadway ajaloo kaheksas pikim sõu: seal mängiti seda rekordilised 14 aastat. Samanimeline film jõudis kinodesse 2008. aastal ning sellest sai kiirelt kõigi aegade suurim kassahitt muusikaližanris. Kümme aastat hiljem jõudis kinoekraanidele järg «Mamma Mia! Siit me tuleme taas» ja ka sellest sai oma kategoorias aegade edukaim teos.

«Mamma Mia!» muusika ja sõnad on kirjutanud Benny Andersson ja Björn Ulvaeus. «Mamma Mia!» rahvusvahelise turnee produtsendid on Judy Craymer, Richard East ja Björn Ulvaeus, produktsioon valmib Littlestari, Universali ja NGMi koostöös.

Septembris etendus Alexela kontserdimaja laval Eesti publiku suureks heameeleks ka Andrew Lloyd Webberi rekordeid purustanud muusikal «Cats». «Suur heameel on tõdeda, et Eestisse jõuab aina rohkem ja rohkem maailmatasemel legendaarseid, erakordselt kõrgetasemelisi etendusi, mis kohalikku kultuurielu rikastavad,» ütles Live Nation Eesti peapromootor Eva Palm.

SUUR GALERII 〉 Muusikali «Cats» esietendus Alexela kontserdimajas tõi kohale rohkesti kodumaiseid staare

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles