RÕÕMUS KLÕPS Uhke rongisõit viis kuninga ja presidendi Tallinnast Tartusse. «Värsked lilled ja vesi ka laual.»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia alustasid koos president Alar Karise ja Sirje Karisega Tallinnast Balti jaamast rongiga sõitu Tartusse.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia alustasid koos president Alar Karise ja Sirje Karisega Tallinnast Balti jaamast rongiga sõitu Tartusse. Foto: Raigo Pajula / presidendi kantselei

Neljapäeva hommikul sõitis Eestis visiidil viibiv Rootsi kuningapaar rongiga Tallinnast Tartusse. Neid saatis president Alar Karis koos abikaasaga. Twitteris jagatakse vahvat fotot rõõmsast kuningast ja presidendist, kes äriklassis sõitu naudivad. «Neil vedas, et nad istekohad said,» tõdevad kommenteerijad mõneti irooniliselt.

Eestis riigivisiidil viibivad Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia alustasid neljapäeva hommikul koos president Alar Karise ja Sirje Karisega rongisõitu Balti jaamast Tartusse. Rongijaama oli neid saatma tulnud palju rõõmsaid inimesi. 

Twitteris jagatakse rongisõidust fotojäädvustust. «Kunnil vedas ikka, et istekoha sai Elronis,» ütleb foto Twitterisse postitanud Heleri. 

Tõepoolest, istekohtadega kipub rongis olema probleeme ja mitte alati ei õnnestu kõigil reisijatel sõit mugavalt istudes mööda saata. «Ma olen kaks korda põrandal istunud, sest kohti pole,» ütleb Katrin. 

Lapseootel naine sai rongis šokeeriva kogemuse osaliseks: pisar silmis ootasin teenindajat   

«Värsked lilled ja vesi ka laual. Sõidavad ikka Elroniga või on see vana Tšaika rong välja otsitud,» imestab Twitteris Heleri postitust kommenteerinud Anneli.  

«Kas ta teab, et Elronisse saab osta vaid sõiduõigust, mitte istekohta? Paneb mõtlema,» ütleb Signe.

Tartus külastas kuningapaar Tartu Ülikooli Delta keskust, Eesti Maaülikooli ja Eesti Rahva Muuseumit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles