NELI DIAGNOOSI ⟩ Vähk tabas ühes peres kolme naist. «Lapsed ei lubanud alla anda.» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Vähk tabas ühes peres kolme naist.
Vähk tabas ühes peres kolme naist. Foto: Ekraanitõmmis.

Põlvamaa naine Anika kuulis 15 aastat tagasi arstikabinetis hirmsat uudist: tal on vähk. Rinnast sai kasvaja eemaldatud, aga tõeline põrgu siis alles algas. Anika pidi kuulma vähidiagnoosi veel kolm korda. Just siis, kui Anika oli enda kasvajatest jagu saanud, avastati vähk ta emal ning tütrel. «Kui sul valikut pole, siis sa peadki sellega hakkama saama. Ja me hoiame palju kokku,» ütleb visa hingega suurtest kannatustest läbi tulnud Anika.

Seekordses «Südamesoovi» saates käis Keili Sükijainen külas 57-aastasel Anikal, kellel on kümne aasta jooksul diagnoositud vähk neljal korral. Nagu sellest veel vähe oleks, avastati vähk ka tema emal ja tütrel.

Anika on aktiivne naine, kes käib kirikus jagamiskeskuses abis riideid jagamas. «Mina sattusin siia tiimi, sest ma oskan vene keelt. Inimesed aeg-ajalt toovad siia asju, nüüd on see avatud kõigile.» Anika ütleb, et ukrainlased jagasid temaga oma muresid. «Põhiline on neil ikka see, et tahaks koju. Aga ma olen toonud neile näite, et ma olin kaheksa aastat vähihaige. Ma ei teadnud, kas ma saan terveks või ei. Ütlesin neile lohutuseks, et ma olen täiesti kindel, et te saate koju tagasi. See sõda võidetakse, aga selleks läheb aega,» räägib Anika.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles