Charles III kroonimise ajakava: algab tõllasõiduga ja lõpeb riikliku vaba päevaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kuningas Charles III ja kuninganna Camilla. Buckinghami palee avaldas foto 4. aprillil 2023
Briti kuningas Charles III ja kuninganna Camilla. Buckinghami palee avaldas foto 4. aprillil 2023 Foto: Hugo BURNAND / BUCKINGHAM PALACE / AFP/Scanpix

Miljonid inimesed üle Suurbritannia valmistuvad 6. mail toimuvaks kuningas Charles III ja ta abikaasa Camilla kroonimiseks. Kroonimine toimub 11. sajandist pärit katedraalis Westminster Abbey, kus Charles III saab oma riigi 40. kuningaks. William Vallutaja, varasema tiitliga Normandia hertsog, oli esimene Inglismaa kuningas, kes krooniti Westminster Abbeys. See sündmus leidis aset 25. detsembril 1066. aastal.

Kroonimistseremoonia algab Charles III ja Camilla sõitmisega Buckinghami paleest Westminster Abbeysse. Nad asuvad kohaliku aja järgi teele kell 10.20 (Eestis on siis aeg 12.20).

Charles ja Camilla viiakse Westminsterisse 2012. aastal valminud tõllaga, millega kuninganna Elizabeth II sõitis oma 60 aasta troonijuubelil. Kuninganna kasutas seda tõlda viimati 2022. aasta suvel, kui möödus ta troonil olemisest 70 aastat. Tõld on seest nüüdisaegne, selles on isegi konditsioneer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles