Tekitab segadust: miks Sanna Marin ei osalenud Ukraina presidendi ja Põhjamaade juhtide kohtumisel?

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Soome peaminister Sanna Marin
Soome peaminister Sanna Marin Foto: Pool /Ukrainian Presidentia, Scanpix

Möödunud nädalal külastas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Soomet, kus ta põgusalt kohtus ka Soome peaministri Sanna Mariniga. Sotsiaalmeedias tekitab palju küsimusi aga asjaolu, miks ei osalenud Marin tippkohtumisel, kus olid esindatud Põhjamaade peaministrid.

Mai esimesel nädalal tegi Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi visiidi Soome. 3. mail kohtus ta Helsingis Soome Vabariigi presidendi Sauli Niinistö ning Põhjamaade peaministrite Ulf Kristerssoni, Jonas Gahr Støre, Mette Frederikseni ja Katrín Jakobsdóttiriga. Arutlusteemadeks olid Ukraina kaitse ja Põhjamaade toetus Ukrainale ja see oli esimene kord, kui Zelenskõi Soomes oli.

Rahvas tekitas aga küsimusi, miks Sanna Marin ei osalenud Ukraina presidendi Zelenskõi ja Põhjamaade juhtide tippkohtumisel, mis toimus 3. mail presidendilossis. «Teiste riikide peaministrid olid ju esindatud,» imestati sotsiaalmeedias. Presidendi kantselei andmetel äratas peaminister Sanna Marini väljajätmine kolmapäevaselt tippkohtumiselt sotsiaalmeedias laialdast tähelepanu. Üks osa kommenteerijaist väidab end mõistvat, miks Sanna Marin jäi kõrvale ametlikust kohtumisest Ukraina presidendiga. Teine osa peab seda mõistetamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles