KÕNDIVAD ID-KAARDID ⟩ Britid on vihased: politsei kasutab kroonimispidustustel näotuvastust

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kuninga Charles III kroonimise eel, selle ajal ja mõni aeg pärast seda on Londonis karmimad turvameetmed, kaasa arvatud näotuvastus. Pildil politsei tuvastamas 3. mail 2023 isikut
Briti kuninga Charles III kroonimise eel, selle ajal ja mõni aeg pärast seda on Londonis karmimad turvameetmed, kaasa arvatud näotuvastus. Pildil politsei tuvastamas 3. mail 2023 isikut Foto: Thomas Krych/Zuma Press Wire/Scanpix

Briti meedia teatel korraldab politsei seoses kuningas Charles III kroonimisega oma ajaloos suurima reaalajas näotuvastusoperatsiooni.

Korrakaitsjad kinnitasid, et näotuvastust ei kasutata kroonimise vastu meelt avaldavate inimeste või mingi teise teema aktivistide kindlaks tegemiseks. Samas ei ütle näotuvastuse vastase kampaania korraldajate arvates politsei rahvale täit tõtt, teatab theguardian.com.

Politseijuhid teatasid 3. mail pressikonverentsil, et kavatsevad kasutada uut tehnoloogiat, mis skaneerib nägusid ja võrdleb neid inimeste fotodega, keda politsei kuritegude eest taga otsib. See suudab tuvastada ka rahvamassis end peitvaid terroriste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles