Harju maakonnas Kloogaranna külas asuval Lahepere Villa elamusrestoranil oli kolmapäev eriline päev: neid külastasid Eestis visiidil viibiv Rootsi kuninganna Silvia ja presidendiproua Sirje Karis.
UHKE KLÕPS ⟩ Kloogaranna külas asuv kodurestoran võõrustas kuningannat ja presidendiprouat. «See on elusündmus!»
Kolmapäev oli restoraniperele teistmoodi, sest tuli võõrustada tähtsaid külalisi. «Mõned päevad on pisut erilisemad kui teised. Oli äärmiselt suur au võõrustada kuninganna Silviat ja proua Sirje Karist kaaskonnaga,» jagas Lahepere Villa oma Facebooki lehel.
Torkab silma, et proua Karis ja kuninganna Silvia kannavad neile imehästi sobivaid samas toonis rõivaid.
Enam uhkemaks minna ei saa
Restorani perenaine Helen Vihtol rääkis Elu24-le, et oli suur au nii kõrgeid külalisi võõrustada. «Õnnelikud oleme. See on ikka Eesti mõistes ülemine ots. Rohkem uhkemaks enam minna ei saa. Kuninganna võõrustamine on elusündmus. Meie jaoks on kõik külalised ühtemoodi tähtsad, lihtsalt kuninganna saabumine on tõesti erakordne,» räägib Vihtol.
Restorani pidamisse on kaasatud kogu Vihtoli pere. «Ma ise, abikaasa ja lapsed tegutseme siin. Elame ka siin majas,» räägib perenaine. «Peakokk Silver Saa on ka nagu meie pere liige,» lisab ta.
Mida head-paremat restoranipere külalistele pakkus? «Kuninganna ja presidendiproua ning nende saatjaskonna menüüs oli Pähkla forelli ja Peipsi koha mosaiik koos vetikasalatiga, grillitud Järveotsa vutt ning rabarberi purukook,» avaldas perenaine.
Eelroog: Pähkla forelli ja Peipsi koha mosaiik, vetikasalat, kurgiäkine, wasabi
Pearoog: grillitud vutt, enoki-karulaugu orsoto, sibulamoos, sherry-kaste
Dessert: rabarberi purukook, tonka uba, jogurt
«Oleme restorani pidanud veidi üle kahe aasta,» ütles perenaine Elu24-le. «Meil pole tavaline restoran. Meile saab tulla ainult eelbroneeringuga. Siia tulles pole seltskonnal ajalist piirangut. Seepärast kutsumegi oma restot elamusrestoks. Elamus seisneb selles, et meile tullakse ekstra kohale nautima keskkonda, toitu ja koosolemist. Eelmise aasta suvel oli poolteist kuud järjekord,» rääkis Vihtol. «Palju käivad perekonnad ja ettevõtted. Reeglina pakume neljakäigulist menüüd.»