FOTO Türi Põhikool avaldas Järvamaal hukkunud noorukile südamliku järelehüüde

Elu24
Copy
Foto: Shutterstock / PPA / Elu24 kollaaž

Türi Põhikool saatis Juhan Viidingu luuletusega viimsele teele möödunud laupäeva öösel Tallinna-Rapla-Türi maanteel hukkunud 16-aastase noormehe.

Kõrges rohus suures rahus tillukene mees
kuulab aja voolamist, ta pilk on pilvedes.
Suur on suvi, ilm on hele, kõik on alles veel,
aga juba teises rahus...
Hoopis teises. Ja ta märkab: rohus lamab mees
nagu tume täpp või koma ajapildi sees.

Just selle Juhan Viidingu luuletusega saadavad koolikaaslased viimsele teele möödunud laupäeva öösel traagilises liiklusõnnetuses elu kaotanud 16-aastase Andrease. 

Teisipäeva pärastlõunal õnnetuspaigal käies selgus, et suurel kiirusel Rapla ja Türi vahelisel maanteel suurel kiirusel BMW-ga tammepuusse sööstnud ja sündmuskohal hukkunud noormehed olid sugulased.

«Üks oli küll kohalik poiss ja teine oli ka, vanaema juures elas... Üks oli tütre laps ja teine poja laps,» märkis Käru alevi kohalik elanik, et vanaema kaotas korraga kaks lapselast.

REPORTAAŽ 〉 SÜDANTLÕHESTAV: Järvamaa traagilises autoavariis hukkusid ühe pere poisid

Teade raskest liiklusõnnetusest Tallinna-Rapla-Türi maantee 83. kilomeetril laekus häirekeskusele 29. aprilli öösel kell 00.44. Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto BMW Türi poolt Rapla suunal liikudes paremale poole teelt välja vastu puud. Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et sõidukis olnud 20- ja 16-aastane noormees hukkusid sündmuskohal.

Kesk-Eesti politseijaoskonna Paide välijuht Raimond Innos ütles Järva Teatajale, et esialgsetel andmetel liikus BMW väga suurel kiirusel, sest kokkupõrke tagajärjel oli masina esiosa täielikult deformeerunud. Kuna sõiduk sai kokkupõrkes sedavõrd tugevasti kahjustada, ei olnud kohapeal võimalik kindlaks teha, kas juhi kõrvalistmel olnud nooruk oli turvavööga kinnitatud.

Järvamaal õnnetusse sattunud BMW.
Järvamaal õnnetusse sattunud BMW. Foto: PPA

Õnnetus juhtus sirgel ja hea nähtavusega lõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 km/h. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitab politsei välja alustatud kriminaalmenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles