AJALOOLASE SÕNUL PEAKS TEMA TROONIL OLEMA «Briti tõeline kuningas» sai Charles III kroonimisele kutse

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kuningas Charles III külastas 26. aprillil 2023 Liverpooli keskraamatukogu, kus kohtus lugejatega
Briti kuningas Charles III külastas 26. aprillil 2023 Liverpooli keskraamatukogu, kus kohtus lugejatega Foto: AP Photo/Jon Super/SCANPIX

Briti meedia teatel sai kuningas Charles III kroonimisele 6. mail kutse ka «Briti tõeline kuningas» Simon Abney-Hastings, kuid lugu sai alguse hoopis tema isast Michael Edward Abney-Hastingsist, keda algselt nii nimetati.

See mees oli 14. Loudouni krahv (sünninimega Michael Edward Lord; 22. juuli 1942 – 30. juuni 2012) ja Briti-Austraalia põllumees, olles tuntud 2004. aasta dokumentaalfilmi «Britain’s Real Monarch» («Briti tõeline monarh») tõttu, milles väideti, et ta oli Inglismaa õiguspärane monarh kuninganna Elizabeth II asemel. Veebruarist 1960 kuni novembrini 2002 kandis ta autiitlit Lord Mauchline.

Michael Abney-Hastings sündis Inglismaal ja sai hariduse Yorkshire'is Ampleforthi kolledžis, kuid emigreerus siis Austraaliasse Uus-Lõuna-Walesi Jerilderiesse, kus ta oli riisikasvataja ja pereisa. Abney-Hastings suri 30. juunil 2012 Uus-Lõuna-Walesis, kuid tema niiöelda ameti võttis üle ta poeg Simon, kes sai nüüd kutse kroonimisele. Mis puudutab seda meest, siis kui ta 6. mail Londonis Westminister Abbeys istet võtab, on ta peale trooni pärimisjärjekorras olevate isikute ainukene inimene, kellel võib tegelikult Briti kroonile ja troonile pretendeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles