KLÕPS ⟩ Kriminaalbüroo juht Urmet Tambre meenutab vanu häid aegu koolivenna Elmar Vaheriga

Elu24
Copy
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre jagab Facebookis nostalgilist fotot ajast, kui ta endise politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga veel koolipingis istus.

«Nii me koos Elmariga Paikusel alustasime,» kirjutab Urmet Tambre oma Facebooki seinal.

Nimelt meenutab Tambre aegu, kui ta endise politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga Paikuse politseikoolis käis.

«On suur au olnud sinuga koos Eesti rahvast teenida,» ütleb Tambre. «Aitäh!»

Mis toimus?

Kaitsepolitsei ametnikud esitasid 21. märtsil kelmuse kahtlustuse maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhile Eerik Heldnale ning kelmusele kaasaaitamise kahtlustuse politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Elmar Vaherile.

Kahtlustuse kohaselt vormistati Heldna tema soovil ja Vaheri osalusel 2019. aasta aprillis näiliselt teenistusse politsei- ja piirivalveametis ning viidi samal päeval tähtajaliselt üle Kaitseväe struktuuriüksusesse, kus ta tegelikult töötas juba aasta aega.

Kahtlustuse kohaselt esitas Heldna 2022. aasta maikuus pensioniavalduse sotsiaalkindlustusametile, millega taotles eluaegset väljateenitud aastate pensionit.

Pensioniavalduse aluseks olid dokumendid, mis kajastasid muu hulgas Heldnale näiliselt loodud politseiteenistuse staaži ligi kahe aasta vältel. Ilma selleta ei oleks Heldnal täitunud nõutav 25-aastane politseiametniku staaž ja tal ei oleks olnud õigust eluaegsele väljateenitud aastate pensionile.

Tegemist on esialgse kahtlustusega, mis võib prokuratuuri teatel menetluse kestel muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles