FOTOD «Siis kui maailm kadus!» Haljalas möllab tolmupilv (1)

Elu24
Copy
Liivatorm Haljalas.
Liivatorm Haljalas. Foto: Merrit Kiho

Lääne-Virumaal Haljalas kimbutab liiklejaid tolmupilv. «Päris hirmus! Ega tee äärde suurt näinudki,» räägib toimetusega fotosid jaganud Merrit Kiho.

«Siis kui maailm kadus. Huvitavad teeolud Haljala ristil ehk siis liivatorm kõrbes,» hoiatab kodurestorani Mermer pidaja Merrit Kiho.

Ta sõnas toimetusele, et pärastlõunal avanenud vaatepilt oli päris hirmutav. «Olime ise selle sees, päris hirmus... Ega tee äärde suurt näinud, meie ees sõitis üks jalakäija kiirusega. Ise samanoodi,» nentis Merrit.

Alles nädal tagasi kirjutas Virumaa Teataja, et Tallinna–Narva maantee kohal möllas tolmupilv, mille tõttu paljud juhid olid sunnitud oma auto tee äärde seisma jätma.

«Autosid seisis tee ääres päris palju ja nähtavus oli praktiliselt null,» sõnas üks liikleja Virumaa Teatajale. «Autod väljusid tuisust täitsa liivasena.» 

Sünoptik Kairo Kiitsaku sõnul ei ole see Haljala kandis aga sugugi ebatavaline. Vastupidi, kevaditi on tolmupilved seal üsna sagedane nähtus. «Haljala juures on suured lagedad põllud. Need on praegu väga kuivad. Puhanguline lõunakaare tuul keerutas põldudelt tolmu üles, moodustades suure tolmupilve, ja kandis selle üle Tallinna–Narva maantee,» selgitas Kiitsak.

VIDEO 〉 Põldudelt üles kerkinud tolmupilv mattis Haljala aleviku enda alla

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles