KOGEMUSLUGU ⟩ Kuidas ma kahe päevaga kolm korda ühe ja sama petuskeemi otsa sattusin?

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Kuvatõmmised petturi kirjadest.
Kuvatõmmised petturi kirjadest. Foto: Kuvatõmmised / Canva / Elu24 kollaaž

Kui sageli arvatakse, et petuskeemide ohvriks langevad nutimaailmas mitte eriti kogenud ja veidi lihtsameelsed inimesed, siis eksite! Osav pettur suudab oma kavalasse võrku mässida ka kogenud ajakirjaniku, kes on petuskeemidest kirjutanud kümneid lugusid.

Ma ei ole internetis ammu midagi müünud, kuid kui möödunud koolivaheajal Facebook Marketplace'i mõned paremad palad lasteriietest üles riputasin, rõõmustasin kohe, kui asjade vastu kiirelt huvi tekkis. Kõik, kes vähegi viitsivad riietest pilte teha, mõõta sääre ja varruka siseküljepikkust ja teha muid trikke, et mõnigi väikseks jäänud ja heas korras riideese maha müüa, teavad seda tunnet...

Esimene n-ö huviline, kes minuga Facebook Messengeris vigases eesti keeles ühendust võttis, oli pildi järgi kaunis naisterahvas nimega Mohamed Afiy Dallo. Pärast seda, kui olin talle vastanud, et müüki pandud pidulik poisteriiete komplekt on endiselt saadaval, nägi järgmine sõnum välja nõnda (NB! muutmata kujul): «Ok võtan aga tahaks homme tulla aga hetkel on tööga kiire, saadan Sulle koju GLS postiljoni, kes Sulle raha sularahas annab ja kaubale järgi Ok?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles