NÄDALAPROGNOOS Ees on lõppudega seotud täiskuu kuuvarjutusega: nädal võib tulla raputav (1)

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 1. kuni 7. mai 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Olemegi jõudnud varjutuste perioodi teisse poolde: reedel saabub täiskuu koos kuuvarjutusega Skorpionis, mis võib tulla küllaltki emotsionaalne ja raputav. See saab olema viimane varjutus Skorpionis, kuni kuusõlmed 9 aasta pärast taas Skorpioni-Sõnni teljele jõuavad. 

Juba esmaspäeval pöördub Skorpioni juhtplaneet Pluuto retrograadseks, mis tähendab, et surma ja taassündi valitsev taevakeha hakkab toimima taas rohkem seespidiselt ning asub transformeerima sisemisi hoiakuid ja suundumusi. 

Varjutus satub huvitavale kuupäevale: viienda kuu viies päev nädala viiendal päeval. Number viis on seotud vabanemisega ning sellest sündivate uute algustega.

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval jõuab retrograadne Merkuur ühendusse Päiksega, mis tähistab uut algust nende kahe taevakeha vahel. Ühtlasi algab siis Merkuuri Prometheuse faas – see on sümboolne allilmast tule toomine, mil võivad avaneda varjatud vaatepunktid ning aidata olukordi paremini näha. Siit algab Merkuuri retrograadi inspireerivam ning ka vähe lihtsam pool. Nüüd läheb fookus teistmoodi lahenduste nägemisele ja leidmisele. Vanad probleemid ja küsimused (ka suhted) võivad hakata lahenema. Vähemalt läheb midagi liikuma.

Kolmapäeval teeb Päike kvadraati Must Kuu Lilithiga, suunates meid julgemini oma ürgsemat ja metsikut poolt väljendama. Tegelikult võimaldab see seis saada kontakti ka väga ausa ja autentse osaga iseendast, kuigi see võib tähendada, et tuleb teistega vastuollu minna või väljendada midagi sellist, mida mõistetakse hukka või lihtsalt ei mõisteta. Ka side loodusega mängib sellel ajal suuremat rolli. 

Neljapäeval jõuab Veenus kvadraati Neptuuniga ning see võib manifesteeruda kahel viisil. Esiteks võib see tõsta inimese kõrgustesse, kus ta kogeb kõike ülendatult, spirituaalselt, loovalt ja maagiliselt. Teiseks võib anda võimsad roosad prillid, mille tulemusel tehakse valearvestus ning pettutakse. Kahtlemata annab see seis igatsuse mingisuguse ideaali ja hingeläheduse järele, kuid eriti just materiaalses maailmas toimetades võib see viia valele teele.

Reedel teeb Veenuse sekstiili Jupiteriga ning õhtul saabub kuuvarjutus (maksimaalne kell 20.24) ja täiskuu Skorpionis (täpne kell 20.33). On näha, et naudingulised tunded viivad meid kuuvarjutusse sisse, kuid paratamatult on selle teemaks seekord sügavam emotsionaalne transformatsioon, lõpud ja lahtilaskmised. Kuna kuuvarjutus jääb Kuu Lõunasõlme poolele, on selle sisuks tühjaks laskmine, vabanemine, kogunenud raskuse ja «mustuse» ära andmine ning kõige lõpetamine, millel pole kohta meie tulevikus. 

Neljapäeval ilmub eraldi ka kuuvarjutuse horoskoop.

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval 02.52–09.09

Neljapäeval 12.16–17.33

Laupäeval 17.37–23.04

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles