Kommunismiohvrite memoriaali juures pildistanud «Rannamaja» staar ajas paljud marru

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Ehkki kommunismiohvrite memoriaalil pildistamise tõttu on varemgi meediast läbi käinud mitmeid skandaale, on ebasobivad pildid taas netirahva äratanud. Sel korral poseeris memoriaalil «Rannamaja» kolmanda hooaja osaline, kes sõnas, et tema silmis polnud see kuidagi lugupidamatu tegu. «See on tähenduslik jäädvustus. Asukoht on imetlusväärse ajalooga ning lummav.»

Kommunismiohvrite memoriaalil otsustas pilte teha «Rannamaja» viimases hooajas osalenud Kristiina Nuhkat. «Jalutasime mu kuti ning tema sugulasega Tallinna tähtsamates asukohtades ning pilt on jäädvustatud poiss-sõbra sugulase poolt,» räägib Kristiina.

«Rannamaja» staari Instagrami postitatud foto ei jäänud paljudel kahe silma vahele ning Twitteri-arutelu algataja säutsus, et ta blokeeriti seetõttu, et julges midagi pildi alla kommenteerida.

«Nii tobe, kuna see on sõna otseses mõttes lihtsalt pilt, teen järgmine kord mujal. Polnud mõeldud disrespectful (lugupidamatu – toim) postitusena,» kommenteeris Twitteris «Rannamaja» staar Kristiina.

Kohalik Eesti Twitteri kuulsus Keskaja Inimene leidis hoopis, et asi pole üldse nii hull. 

 

«Instagrami postitatud pildil ei ole ja ei hakka olema õelat või solvavat kavatsust,» kommenteerib Kristiina Elu24-le.

Kristiina jalutas seal enda sõnul oma kallima ja tema sugulastega, kellest üks tegi pildi. «Tol hetkel, kui seal viibisime, oli minu mõttes vaid tähtsa momendi jäädvustamine.»

Noor naine lisab, et tema teada on mitmeid memoriaali juures tehtud pilte postitatud eri sotsiaalmeedia platvormidele. «Minu silmis ei olnud see mitte kuidagi lugupidamatu tegu, sest see on tähenduslik jäädvustus. Asukoht on imetlusväärse ajalooga ning lummav. Inimesed, kellel pole oma eluga midagi muud peale hakata, kui igat pisidetaili kritiseerida või kommenteerida, peaks iseendalt küsima, et kes tegelikult minu arvamust küsis.»

2021. aastal alustas politsei menetlust seoses auto tarbeks korraldatud fotosessiooniga kommunismiohvrite memoriaali mälestuskoridoris. BMWga sõideti mälestuskoridori, kus on jäädvustatud üle 22 000 Nõukogude terrori tagajärjel hukkunud Eesti inimese nime. Politsei alustas juhtunu kohta menetlust karistusseadustiku paragrahvi 262 alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

Aasta varem tekitas poleemikat see, kui skandaalne tšellist Silvia Ilves jagas ühismeedias videolõiku, kus keerutas kleiti Tallinnas Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaali kõrval.

Memoriaali juures pildistajaid on varem kritiseerinud koomik Mattias Naan. «Defineerikski nüüd nii ära, et kõik need inimesed, kes on teinud Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaali ees/keskel/vahel fotoshuudi, on ametlikult maunid,» säutsus naljamees.

Pirita tee ääres asuval nimememoriaalil on kirjas üle 22 000 inimese nime, kelle kommunistlik režiim alates 1940. aastast õigusvastaselt mõrvas või kes vangistatuna või küüditatuna surid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles