VIDEO ⟩ «Ma ei saa 80-aastaseks.» Michael J. Foxi võitlus Parkinsoni tõvega muutub aina raskemaks

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Michael J. Fox. 26.04.2023. Nashville, USA.
Michael J. Fox. 26.04.2023. Nashville, USA. Foto: George Walker IV

«Iga päevaga on see aina raskem.» Michael J. Fox tunnistab uues intervjuus, et hakkab leppima sellega, kui raskeks on muutunud tema enam kui 30 aastat kestnud võitlus Parkinsoni tõvega, vahendab PageSix

Kultusliku ulmekomöödia «Tagasi tulevikku» staar Michael J. Fox kirjeldab uues intervjuus CBS'iga lähemalt oma 30 aastat kestnud võitlust Parkinsoni tõvega ning kuidas haigus on tema üle võitu saamas.

Ajakirjanik Jane Pauley ütleb klipis Foxile, et ühel hetkel saab haigus ta kätte ning on tema aeg minna. «Jah, selle käsi on juba uksel,» tõdeb Fox. 

«Ma ei valeta. See läheb karmimaks. Iga päevaga on see aina raskem,» sõnab Fox.

Seejärel selgitab mees, et tal tehti selgroolt healoomulise kasvaja eemaldamiseks operatsioon, kuid protseduur ajas tema kõndimise sassi ja nii hakkas ta teisi kehaosi, sealhulgas käsi, küünarnukki, nägu ja käsi lõhkuma.

Ta lisab, et Parkinsoni tõvest tingitud suur suremus on paljuski seotud on kukkumisega ja toidu aspireerimise ning kopsupõletiku saamisega.

«Sa ei sure Parkinsoni tõvesse. Sa sured Parkinsoni tõvega,» lisab Fox lõpetuseks, tunnistades, et on mõelnud surmale palju.

Foxil diagnoositi ajuhäire 29-aastaselt. Sellest ajast saati on ta olnud haiguse uurimise juhtivaks propageerijaks. 2000. aastal asutas ta Michael J. Foxi fondi, et aidata avalikkust harida ja uuringuid rahastada

Michael J. Fox. 20.01.2023. Park City, Utah, USA.
Michael J. Fox. 20.01.2023. Park City, Utah, USA. Foto: JPA / AFF-USA.com

Kaks aastat tagasi jagas staar, et ta ei karda surma. «Ma olen inimestega ravi osas tõesti otsekohene. Kui nad küsivad, kas ma saan oma elu jooksul Parkinsoni tõvest vabaneda, vastan ma, et olen 60-aastane ja teadus on raske. Nii et ei,» ütles Fox 2021. aasta detsembris ajakirjas AARP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles