VIDEOD Henessi Schmidt elust Ugandas: kana ma tapnud ei ole, aga nägin pealt, kuidas see käib

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Henessi Schmidt kogub annetusi, et Uganda lastele kogukonda ehitada.
Henessi Schmidt kogub annetusi, et Uganda lastele kogukonda ehitada. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @henessi

Näitleja Henessi Schmidt on oma südameasjaks võtnud ugandalaste elujärje parandamise ning loodab lastekodu lastele rahalisi toetajaid leida. Kuid selleks, et Uganda kultuuriga paremini ühenduda, peab Henessi läbima nii mõnedki katsumused. Vaata videot!

Henessi Schmidt (27) algatas Aafrikas heategevusorganisatsiooni Little Bridge Foundation, et aidata kogu teenitud tulu eest Ugandas ehitada valmis lastekodu, luua kogukonda juurde töökohti ning viia läbi mitmeid loodussõbralikke töötubasid. Naise loodud heategevusorganisatsioon aitab sealset kogukonda ja lastekodulapsi. 

Nüüd on aga Henessi Ugandaga sügavamalt seotud. Ta on sealt saanud endale väga ilusa perekonna ning ema Madina, kes seal väga paljude laste eest hoolitseb, võttis ta endale tütreks.

Henessi jagab oma viimases Instagrami videos ema Madina selga mudides, et selleks, et Uganda «perekonnaga liituda», tuleb esmalt tappa kana. Henessi kinnitab Elu24-le, et tema seda teinud ei ole. «Ma olen ainult pealt näinud, kuidas see käib,» nendib naine.

Praeguseks on Henessi Ugandas olnud juba poolteist nädalat ja tegeleb lastekodu renoveerimisega, mille jaoks koguti raha Eestis One World festivaliga. «Loodame kolmapäeval oma lastekodu avada,» räägib Henessi lootusrikkalt.

«Ostetud on voodid, madratsid, tekid. Eile tegin valmis maitsetaimede peenra ja täna tegime koos lastega kogukonda kätepesu punkti.» Henessil oli lootus ka korralikum köök ehitada, kuna praegu tuleb süüa teha väikeses hütis, mis vihmaga vett läbi laseb, kuid kahjuks köögi jaoks seekord raha ei jätku.

«Lisaks tulid just lapsed koolist - juba neli veerandit on nad saanud läbi meie haridus-sponsorlusprogrammi koolis käia ja sain seekord ka koolist kätte nende tunnistused. Ilus on näha, kuidas nad tublisti arenevad ja paar meie last on isegi oma klassi parimad!» tunneb naine uhkust.

«Meil on veel 18 last, kes aga koolis käimiseks toetajat otsivad. Edasi katsumegi neile ka toetaja leida. Lastekodule köögi ehitada ja järgmiseks luua vihmavee kogumissüsteemi et ehitada ka dušši/pesemisvõimalus.»

Ugandas on Henessi kolmandat korda. «Alustasime oma tööd kõigest poolteist aastat tagasi - selle ajaga on kogukonnale välja ostetud seitse aakrit maad, kaks maja, rajatud puhta veega puurkaev, kust saavad vett kõik ümberkaudsed inimesed (üle 200), saadetud 25 last kooli, õpetatud palju loodussõbralikke oskusi, et kogukond saaks iseseisvuda,» räägib naine.

«Seekord kohtusime ka pealinnas Eesti aukonsuliga ja networkisime TTI sustainable üritusel mitmete firmade ja organisatsioonidega, lootusega meie jätkusuulikku heategevussüsteemi paljudesse teistessegi kogukondadesse suunata,» sõnab Heness, keda ootab nüüd ees paar kohtumist ka Uganda poliitikutega. «Läheb põnevalt!» räägib naine uhkusega.

4. aprillil avas Henessi Telliskivi loomelinnakus Kolme puu galeriis näituse «Jätkusuutlik heategevus - Little Bridge Foundationi lugu», mis räägib Henessi heategevusorganisatsiooni sünnist ja tegemisest Ugandas Bugiri külas ning avab, kuidas sattus Eesti näitleja Uganda kogukonnaga koos töötama, kuidas rajati Ugandasse puhta joogiveega puurkaev ning millised on laste võimalused koolihariduse saamisel.

Omapoolse panuse saad anda Little Bridge Foundationi kodulehel või pangakontole MTÜ LITTLE BRIDGE FOUNDATION EE237700771006705845.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles