«Südamesoov» toob vaatajani loo karmi lapsepõlvega mehest, kes nüüd ise lastekodulastele kodutunnet loob

Elu24
Copy
Täna kell 20 on Kanal 2 saatesarja «Südamesoov» peategelaseks haritud ja hinnatud tippjuht Meelis
Täna kell 20 on Kanal 2 saatesarja «Südamesoov» peategelaseks haritud ja hinnatud tippjuht Meelis Foto: Kanal 2

Täna kell 20 on Kanal 2 saatesarja «Südamesoov» peategelaseks haritud ja hinnatud tippjuht Meelis, kelle karmist ja väljakutseid täis lapsepõlvest teavad aga vähesed.

Meelise mälestused poisikeseeast on täis südantkriipivaid lugusid, millest kõigest on mees välja tulnud veel tugevama ja parema inimesena.

Üles kasvades kuulis Meelis nii mõnelgi korral: «Joodikute laps, sinust ei saa muud kui pätt ja joodik.» Selline sildistamine haavas Meelist väga ning ta on võtnud eesmärgiks tõestada vastupidist.

Just vanemate alkoholism pööras pea peale nii Meelise kui tema õdede-vendade lapsepõlve. See aeg jääb metsikutesse 90ndatesse, kui äsja taasiseseisvunud Eesti ehitas uuesti üles oma riiki ja süsteeme. Niisiis pole imestada, et Meelis jäi noore riigi hammasrataste vahele, tema lapsepõlve kuuluvad nii õpingud Puiatu erikoolis kui ka aastad, mil ta elas suisa tänavaelu, kerjates raha ja saates korda pättusi. Nii mõnelgi korral oli sekeldusi politseiga.

Tagantjärele tundub talle endalegi šokeeriv, et 11-aastaselt tuli tal teinekord süüa otsida prügikastist ja sooja saamiseks joodi poistega viina. Ometi ei süüdista ta oma karmis minevikus vanemaid ja ütleb, et on selline, nagu ta on, just tänu oma vanematele, kes mõlemad lahkusid elust, kui Meelis oli noor.

Meelise keeruline elukäik tegi pöörde, kui ta võeti 14-aastaselt elama Keila SOS Lastekülla. Just sealt sai ta peretunde ja võimaluse uueks, paremaks tulevikuks. Tänu nutikale peale ja kasuema Merle järelaitamistundidele sai Meelis koolis kiiresti järje peale ja on tänaseks magistriharidusega eripedagoog ning hinnatud tippjuht. Nüüd hoolitseb ta Tallinna Lastekodus selle eest, et sealsed lapsed saaksid tunda kodutunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles